Medicii au suspiciuni de hepatită de cauză necunoscută în cazul a doi copii, unul în vârstă de 8 luni şi celălalt de 10 ani, fiind aşteptate rezultatele ultimelor analize, afirmă reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii (MS). Cei doi copii nu sunt din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor MS, este vorba despre doi copii care se află în îngrijirea medicilor şi sunt aşteptate ultimele rezultate ale analizelor pentru a se vedea dacă există cauze identificabile ale bolii.

Cei doi copii nu sunt din Bucureşti. Ei au vârsta de 8 luni, respectiv 10 ani.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Până în 21 aprilie, Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent), cazuri înregistrate la copii cu vârsta între 1 lună şi 16 ani. Într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii publicat luni se arăta că aceste cazuri au prezentat insuficienţă hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor şi icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezenţa adenovirusului F41.

Primul caz de acest gen din România este cel al unei fetiţe de 5 ani. Aceasta a fost internată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală în 4 aprilie. Copilul a ajuns la camera de gardă a unităţii sanitare cu vărsături, dureri abdominale, icter. A fost diagnosticată cu insuficienţă hepatică, formă severă. Fetiţa nu a avut istoric de călătorie şi nu are nicio legătură epidemiologică cu un alt caz raportat către OMS Europa. În cazul acesteia nu a fost identificată prezenţa adenovirusului. Starea ei este una stabilă şi i se fac în continuare investigaţii de specialitate pentru detectarea cauzei care a dus la apariţia bolii.

Mama fetiţei de 5 ani este evaluată, joi, la Spitalul Fundeni de către echipa profesorului Braşoveanu, pentru un eventual transplant de ficat. Cel mai probabil, în cazul fetiţei este vorba despre o boală Wilson, în care nu se asimilează cuprul la nivelul ficatului, se depune în sistemul nervos central.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.