Spitalul Judeţean Suceava va avea una din cele mai mari capacităţi de stocare a oxigenului din ţară, fiind amplasat un rezervor cu o capacitate de 10.000 de litri, această instalaţie urmând să asigure un necesar de 400 mc oxigen/ minut, dublu faţă de ce era existent, a anunţat secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Ionel Oprea. El a mai spus că Spitalul Judeţean Suceava a primit cea mai mare cantitate de Kaletra - medicament utilizat în tratamentul Covid-19, dintre toate unităţile medicale care tratează coronavirusul.
Prefectura Suceava a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că pe data de 22 aprilie a avut o şedinţă de lucru la care au participat reprezentanţii ai Consiliului Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Spitalului Judeţean Suceava.
“Şedinţa de lucru a avut ca temă analiza situaţiei înregistrate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Sasca Mică, comuna Cornu Luncii, unde 59 de angajaţi ai centrului şi 242 de beneficiari sunt infectaţi cu noul coronavirus, precum şi prezentarea stadiului de remediere al problemei, identificate anterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, privind asigurarea concentraţiei de oxigen necesar în oxigenoterapie”, se arată în comunicat.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Cu acest prilej, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Ionel Oprea, coordonator al Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, a precizat că sunt aproape finalizate lucrările la instalaţia de asigurare a oxigenului, fiind amplasat un nou rezervor cu o capacitate de 10.000 litri, urmând ca, după finalizarea racordurilor, instalaţia să poată asigura un necesar de aproximativ 400 mc oxigen/ minut, mai mult decât dublu faţă de ceea ce era existent (170 mc/ minut).
Secretarul de stat a mai spus că, după finalizarea acestor lucrări, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava va avea una dintre cele mai mari capacităţi de stocare a oxigenului din ţară.
De asemenea Ionel Oprea a mai afirmat că Spitalul Judeţean Suceava a primit cea mai mare cantitate de Kaletra - medicament utilizat în tratamentul Covid-19, dintre toate unităţile medicale care tratează coronavirusul.
Prefectura Suceava a mai spus că, în ceea ce priveşte situaţia înregistrată la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Sasca Mică din comuna Cornu Luncii, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Nadia Creţuleac, a precizat că parte din personalul centrului testat pozitiv a fost transportat către Spitalul Judeţean Suceava şi Spitalul Municipal Rădăuţi.
“Coordonatorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou şi-a manifestat disponibilitatea de a sprijini personalul care asigură îngrijirea celor 242 de beneficiari testaţi pozitiv, prin instruirea specifică a acestora de către un medic epidemiolog al spitalului şi a recomandat desemnarea unei persoane din cadrul centrului care să ţină permanent legătura cu unitatea medicală în scopul monitorizării eficiente a evoluţiei stării de sănătate a acestora”, mai precizează comunicatul Prefecturii Suceava.
În cadrul şedinţei, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Manuela Trifan, a prezentat o situaţia celor 65 de pacienţi diagnosticaţi pozitiv, asimptomatici, aflaţi în carantină la domiciliu şi care necesită dializă, existând o solicitare pentru transportul acestora, în vederea dializării, de la o unitate medicală privată.
“Având în vedere riscul de răspândire al infecţiei, ce poate fi crescut în cazul unui transport neadecvat al acestora, s-a stabilit ca, în dimineaţa zilei de 23 aprilie, să fie convocată unitatea medicală privată la o şedinţă operativă la care vor participa atât directorul DSP Suceava cât şi coordonatorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, pentru a se stabili procedura de urmat în cazul pacienţilor pozitivi asimptomatici ce necesită dializă”, mai precizează sursa citată.
Secretarul de stat Ionel Oprea a precizat că, unitatea medicală pe care o coordonează are capacitatea parţială de a asigura dializarea acestor pacienţi, mai ales că dializa acestora în cadrul spitalului judeţean reduce la minim posibil posibilităţile de răspândire ale Covid 19.
Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a insistat asupra necesităţii de a fi acordate stimulente persoanlului medical prezent la datorie, în acest sens coordonatorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou precizând că se discută criteriile ce vor sta la baza acordării acestora, fiind vizat în special personalul cu venituri mici şi a exemplificat în acest sens cu personalul (biologii) ce lucrează în laboratorul care asigură testarea pentru Covid-19.
“Ţinând cont de lipsa de personal cu care se confruntă spitalul judeţean, prefectul judeţului Suceava a solicitat o analiză, cu respectarea prevederilor legale specifice, a condiţiilor impuse la angajare pentru cei care vor să lucreze în laboratorul unităţii medicale, având în vedere că actualele cerinţe impuse fac dificilă recrutarea de personal. Totodată s-a pus în discuţie asigurarea continuităţii în managementul unităţii medicale după plecarea conducerii militare precum şi a eficienţei fluxului decizional cu efect vizibil direct la patul bolnavului, ţinând cont că, anterior acestei crize au fost situaţii în care a fost nevoie de prelungirea contractelor directorilor medicali motivat de faptul că nu existau candidaţi”, mai precizează comunicatul Prefecturii Suceava.
De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a ţinut să precizeze că au fost detaşaţi, la Spitalul Judeţean, şase angajaţi ai instituţiei, pentru a asigura serviciile de suport necesare pentru buna funcţionare a unităţii medicale.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.