Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de luni, Strategia Culturală a Municipiului Bucureşti în vederea depunerii candidaturii la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Strategia Culturală a Muncipiului Bucureşti, realizată de o echipă de experţi culturali independenţi, sub coordonarea Arcub, a fost aprobată luni de CGMB.

Mihaela Păun, director Arcub, a explicat că munca la această strategie a început acum doi ani. "Este o condiţie esenţială să intrăm în această a doua etapă de candidatură. Din studiile pe care le-am făcut am avut propuneri de la peste 500 de specialişti din domeniul cultural de stat şi particular. Este un semn de sănătate a lucra după un document  strategic.  Şi, indiferent ce se va întâmpla, măcar avem o strategie”, a spus directorul Arcub, pledând pentru aprobarea proiectului.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Păun a adăugat că dosarul de candidatură a Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 va fi depus în 12 august, precizând că acest proiect a fost cunsocut şi de vechiul CGMB.

Piaţa Alger şi Piaţa Elie Wiesel, aprobate de CGMB

Tot luni, a fost aprobat de CGMB şi proiectul prin care zona cuprinsă între Strada Rabat, Strada Ermil Pangratti şi Aleea Alexandru, din Sectorul 1, va fi denumită Piaţa Alger. CGMB a aprobat şi ca zona situată la intersecţia Străzii Sofia cu Strada Emile Zola, sector 1 să fie denumită Piaţa Elie Wiesel.

Consilierii au mai aprobat, luni, organigrama, statul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare a Teatrului Evreiesc de Stat, prin înfiinţarea Centrului de cercetare şi Conservare a Culturii Idiş, dar şi proiectul de hotărâre a Galei premianţilor care au obţinut media zece la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională. Consilierii ALDE au anunţat că îşi vor dona indemnizaţiile din luna august pentru premierea elevilor de zece.

În aceeaşi şedinţă a mai fost aprobat proiectul privind colaborarea dintre Municipiul Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară şi Asociaţia Peisagiştilor din România - filiala Bucureşti, privind protejarea spaţiilor verzi din Capitală.

Acest proiect vizează managementul vegetaţiei din Bucureşti, respectiv înlocuirea plantelor care nu mai rezistă la schimbările climatice, strategia privind tăierea copacilor. Vegetaţia nu este numai o problemă biologică, ci şi de peisaj, de aceea la proiect participă peisagişti, au explicat iniţiatorii proiectului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.