Spitalul Judeţean Sibiu a primit o donaţie de aproape 4 milioane de lei de la Romgaz cu care va extinde capacitatea secţiei de Terapie Intensivă, în vederea gestionării cazurilor de coronavirus. Unitatea este spital covid în judeţul Sibiu, existând mai multe unităţi suport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Cu ajutorul donaţiei din partea Romgaz, de 3,98 milioane lei, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va putea extinde capacitatea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), pentru o mai bună gestionare a cazurilor grave de bolnavi cu COVID - 19. Este un sprijin financiar substanţial din partea companiei naţionale ROMGAZ, un partener cu vechime în fapte bune pentru cea mai mare unitatea spitalicească din judeţul Sibiu, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu”, a transmis, marţi seară Consiliul Judeţean Sibiu.

“Continuăm lupta împotriva noului tip de coronavirus prin investiţii constante pentru sănătatea comunităţii locale! Am decis să alocăm aceşti bani pentru a susţine personalul medical şi pentru a-i ajuta pe pacienţii afectaţi de COVID-19. Suntem alături de autorităţile locale, de administraţia centrală şi de toţi factorii implicaţi la nivel naţional pentru că, doar împreună, prin coagularea eforturilor, putem să depăşim această perioadă de criză. (...) Trebuie să schimbăm paradigma şi să ne asigurăm că investiţia constantă, susţinută în sănătatea comunitară va continua pe termen lung. Este momentul să investim mai mult în sănătate pentru a putea oferi un climat propice dezvoltării generaţiilor viitoare. În perioada următoare vom susţine şi alte unităţi medicale care au nevoie de tot suportul în această luptă cu un inamic nevăzut, dar redutabil”, a declarat Adrian Volintiru, directorul general Romgaz.

De la începutul declanşării stării de urgenţă, Romgaz a sprijinit Crucea Roşie Română pentru a achiziţiona şi distribui 1.000.000 de măşti medicale pentru protecţia împotriva COVID-19 şi a intensifica efortul de combatere a răspândirii noului Coronavirus pe teritoriul României, prin amplificarea campaniei naţionale de informare şi conştientizare a populaţiei privind metodele de prevenire a infectării cu noul COVID-19.

În judeţul Sibiu, s-a hotărât ca Spitalul Clinic Judeţean Sibiu să fie Spital COVID.

”În aceeaşi locaţie vor continua să funcţioneze secţiile ce se află în clădirea Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie; Secţia de Oncologie va fii relocată în spaţiile Secţiei ORL, ambele având acces direct din Bulevardul Corneliu Coposu”, a transmis, marţi, Prefectura Sibiu.

Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu va prelua cazurile de chirurgie, oftalmologie şi ORL.

Spitalul CFR va prelua cazurile de endocrinologie, medicină internă, diabet, gastroenterologie, precum şi Medicală I şi II, iar Spitalul Orăşenesc Cisnădie va prelua cazurile de nefrologie fără dializă.

”Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, va prelua cazurile COVID copii pe strada Pompeiu Onofrei, iar cazurile fără COVID pe strada Gh. Bariţiu şi pe strada Transilvaniei. Spitalul Municipal Mediaş va constitui rezervă pentru secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu şi pentru Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu”, a mai transmis Prefectura Sibiu.

Două peroane din judeţul Sibiu, confirmate cu coronavirus, au murit, deşi numărul total al îmbolnăvirilor din judeţ nu este cunoscut oficial. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.