Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca face angajări, fiind deschisă procedura de selecţie pentru 14 asistenţi medicali. În luna august, un pacient internat în unitatea respectivă a atacat cu stativul de la perfuzie bolnavii din două saloane, ucigând în total 7 oameni, iar angajaţii au reclamat lipsa de personal.
Potrivit site-ului Spitalului de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca, unitatea organizează concurs de recrutare pentru ocuparea a 14 posturi de asistent medical.
Aceste angajări ar urma să se facă la secţiile de Psihiatrie Săpoca, Nifon şi Ojasca.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Termenul limită de depunere a dosarelor în vederea participării la concurs este 9 octombrie 2019, ora 16:00. Proba scrisă va avea loc pe 17 octombrie, urmată de proba practică, pe 21 octombrie. Candidaţii care trec de cele două vor trebui să susţină interviul pe 23, luna aceasta.
Recent, Spitalul de la Săpoca a fost scena unui adevărat carnagiu. Într-un atac fără precedent, un pacient a ucis pe loc trei bolnavi şi a rănit alţi 10. Ulterior, alţi patru răniţi au murit în spitale din Buzău şi din Capitală.
Imediat după atac, sindicaliştii din Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca au acuzat lipsa de personal. Potrivit sindicaliştilor, deficit de personal s-ar înregistra atât în rândul asistenţilor cât şi al supraveghetorilor care au în grijă bolnavii psihic, unii dintre ei extrem de violenţi şi cu antecedente penale.
Chiar în ziua masacrului, sindicaliştii de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, acuzau că personalul este insuficient şi că este ”inadmisibil” ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal. Sindicaliştii afirmă că au avut numeroase discuţii pe această temă cu reprezentanţii conducerii şi au trimis memorii către Ministerul
Sănătăţii, fără a se lua măsuri.
”A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi”, au transmis sindicaliştii.
Între timp, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău au extins urmărirea penală în cazul bărbatului care a atacat pacienţii de la spitalul Săpoca, acesta fiind cercetat pentru omor calificat, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi distrugere. Totodată, s-a extins şi urmărirea penală in rem sub aspectul infracţiunii de neglijenţă în serviciu
şi ucidere din culpă, fapte în legătură cu activitatea desfăşurată de către angajaţii unităţii spitaliceşti.
Directorul spitalului, Viorica Mihalaşcu, şi-a dat demisia imediat după atacul din cele două saloane.
Atacatorul a fost audiat de mai multe ori după atac. El se află sub tratament si sub pază, fiind singur într-o cameră izolată şi securizată.
Primele declaraţii pe care le-a făcut autorul atacului din Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, Nicolae Lungu, au condus, la un moment dat, către concluzia că el avea halucinaţii, în momentul în care a săvârşit faptele.
Bărbatul le-ar fi spus anchetatorilor că a avut impresia că loveşte nişte păpuşi, nu pe colegii săi de salon. Declaraţiile atacatorului au fost însă contradictorii de-a lungul ultimelor săptămâni, el declarând într-un alt moment că totul ar fi fost declanşat de o discuţie în contradictoriu, în acea zi, cu un coleg de salon.
În luna august 2018, suspectul a atacat cu stativul de la perfuzie bolnavii din două saloane de la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca. Trei oameni au fost ucişi pe loc iar 10 au fost răniţi, toate victimele fiind bolnavi cu diverse afecţiuni psihice.
Ulterior, alţi 4 oameni au fost în spitale din Buzău şi Bucureşti.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.