Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a anunţat luni că 16-20 pacienţi vor beneficia zilnic în spital de tratamentul cu anticorpi monoclonali, fiind create deja circuitele necesare pentru administrarea tratamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Spitalul nostru vine în întâmpinarea pacienţilor prin administrarea tratamentului cu anticorpi monoclonali. Dorinţa noastră este să administrăm unui număr de 16-20 persoane pe zi acest tratament. Am creat deja circuitul epidemiologic. Îi aşteptăm pe pacienţi în cadrul spitalului pentru a beneficia de acest tratament revoluţionar", a declarat medicul Florin Roşu.

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a afirmat că vor beneficia de tratament pacienţii care prezintă Covid de mai puţin de şapte zile, cei cu comorbidităţi şi cei care prezintă o saturaţie a oxigenului de până în 93 la sută.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Aceşti pacienţi vor fi consultaţi, ei vor beneficia de un examen clinic. Timp de o oră vor primi tratamentul cu monocorpi monoclonali, următoarea oră vor fi ţinuţi sub observaţie, apoi vor putea pleca acasă", a declarat medicul Florin Roşu.

Ministerul Sănătăţii a anunţat în urmă cu o săotămână că a repartizat 7.500 de doze de anticorpi monoclonali în 147 de spitale din ţară, pentru tratamentul pacienţilor cu forme uşoare şi medii de COVID-19, dar care au factori de risc pentru agravarea bolii. Totodată, Comisia de specialitate a transmis care sunt criteriile după care sunt selectaţi pacienţii, aceştia urmând a fi îndrumaţi şi de medicii de familie pentru a beneficia de acest tratament.

În România, conform protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, anticorpii monoclonali - soluţie perfuzabilă se administrează pacienţilor cu forme uşoare şi medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen şi care au factori de risc semnificativi pentru evoluţia severă a COVID-19, de preferat în primele 3-5 zile de la debutul simptomelor. Eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile.

Potrivit MS, criteriile de eligibilitate sunt criterii cumulative: 1, 2, 3 şi cel puţin unul din factorii de risc:

1. Semnarea Consimţământului Informat

2. Forme uşoare SO2>93% fără supliment de oxigen

3. Administrarea Ac Monoclonali <7 zile de la debutul simptomatologiei

4. Factori de risc pentru evoluţie severă:  se prioritizează persoane cu mai mulţi factori de risc)

5. vârsta>65 ani

6. BMI>30kg/m2

7. B.cardiovasculare severe, insuficienţă cardiacă NYHA 4, Infarct micoardic recent Cardiopatia ischemică severă

8. B.P.C.O.

9. Diabet Zaharat tip 1

10. Terapie imunosupresoare - terapii biologice

11. Pacienţi cu transplant de organe sau maduvă

12. Pacienţi cu neoplazii sau hemopatii în terapie

13. SIDA

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.