Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat, joi, că două centre destinate tratării persoanelor arse vor fi dotate anul viitor, iar alte patru centre de acest fel vor fi realizate în anul 2020, Pintea spunând, în acest context, că, deşi există din anul 2014 o Hotărâre de Guvern care prevede construirea a patru centre pentru tratarea arşilor, ”a fost multă birocraţie, multă delăsare, ani de zile în care lumea nu s-a interesat”.
Prezentă joi seară la Braşov, Sorina Pinea a afirmat, întrebată fiind când vor putea fi trataţi marii arşi în România, că autorităţile au decis prin Hotărâre de Guvern încă din anul 2014 să construiască patru centre, dar că nu s-au făcut paşi importanţi în acest sens.
„Centrele de mari arşi sunt practic patru care trebuie construite. Din 2014 de când s-a dat Hotărâre de Guvern nu s-au făcut multe lucruri. În 6 august anul acesta am semnat un contract pentru studiu de fezabilitate, tot anul acesta am publicat în 25 octombrie pe site-ul Băncii Mondiale un caiet de sarcini pentru achiziţia de aparatură pentru că bani erau. Anul trecut, practic, a demarat procesul de achiziţie prin BM, deşi banii erau din 2012. Eu cred că nu avem timp să căutăm vinovaţi, sau între timp trebuie să facem şi ca lucrurile să meargă” a afirmat Pintea.
Acesta a precizat că centrele de profil din Iaşi şi Timişoara vor fi dotate până în martie anul viitor, când licitaţia se va termina.
În ceea ce priveşte cele patru centre care vor fi construite, la Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, la spitalele Bagdasar Arseni şi Grigore Alexandrescu, Pintea a spus că un „termen realist” pentru realizarea acestora ar fi anul 2020.
”Centrele din Iaşi şi Timişoara vor fi dotate până în martie anul viitor, când licitaţia se va termina. Să sperăm că nu o să contestaţii, pentru că sportul contestaţiilor ne-a ţinut pe loc în foarte multe cazuri, inclusiv în povestea cu SF, dar nu vreau să detaliez acum. Celelalte patru centre vor fi construite, zic eu, un termen realist, după 2020, la Târgu Mureş, în Bucureşti sunt două, avem la Bagdasar Arseni, G. Alexandrescu şi la Timişoara. Deci, cum să vă spun, a fost multă birocraţie, multă delăsare pentru că sunt ani de zile în care lumea nu s-a interesat” a afirmat Pintea.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.