Slujba de Înviere cu ocazia Paştelui Catolic se desfăşoară în condiţii speciale în acest an, prin derogare de la restricţiile de circulaţie impuse în contextul pandemiei fiind permisă circulaţia în intervalul orar 20:00 - 02:00 pentru a face posibilă participarea credincioşilor la slujbe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În această noapte este permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20 – 02 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în lăcaşurile de cult, pe timpul oficierii slujbei religioase.

”Recomandăm ca deplasarea credincioşilor către lăcaşurile de cult să se realizeze astfel încât să se evite formarea unor grupuri mari de persoane. Accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult sau în alte spaţii în care vor avea adunării sau procesiuni religioase se va face astfel încât să se asigure o suprafaţă de minim patru metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de doi metri între persoane”, a transmis Poliţia Română.

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, a recomandat ca celebrarea Vigiliei pascale să se facă în limita derogării de la orarul impus de starea de alertă, astfel încât credincioşii care participă la celebrare să ajungă la locuinţele lor în timp util.

Binecuvântarea focului şi aprinderea lumânării se vor face în faţa bisericii, la uşa de intrare, iar credincioşii vor asista din interiorul bisericii, rămânând la locurile lor;  numai preotul (eventual şi alţi preoţi) şi ministranţii se deplasează pentru acest rit.

Se va evita aglomeraţia la aprinderea lumânărilor.

În mod excepţional, anul acesta se poate celebra Vigilia pascală în bisericile (capelele) mănăstirilor, unde în mod obişnuit se celebrează Sfânta Liturghie cu participarea credincioşilor în zile de duminică şi sărbătoare.

Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti a solicitat „respectarea strictă a tuturor normelor impuse de starea de alertă şi de reglementările epidemiologice pentru protejarea sănătăţii: utilizarea măştilor în timpul celebrărilor – inclusiv preoţii, lectorii şi ministranţii – respectarea distanţării şi evitarea aglomeraţiilor, prin amenajarea locurilor şi în exterior, acolo unde este posibil.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.