Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) susţine că proiectul pentru restructurarea ANAF afectează negativ activitatea instituţiei, dar şi eficienţa serviciilor pentru contribuabili. Ei afirmă că numărul de posturi va fi diminuat cu 2.000 de persoane, fără a exista un sistem informatic performant, astfel că angajaţii care vor rămâne în sistem vor avea şi mai mult de muncă, iar cozile la ghişee vor fi şi mai mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici - SNFP afirmă, într-un comunicat de presă transmis vineri, că proiectul pentru restructurarea ANAF defavorizează atât activitatea ANAF, cât şi eficienţa serviciilor pentru contribuabili, fiind elaborat în acelaşi registru ca şi politicile guvernelor precedente, fără nicio consultare cu organizaţiile sindicale. 

"Potrivit datelor existente, proiectul de act normativ diminuează numărul de posturi din schema de personal a ANAF-ului cu 2000 de persoane, fără a exista la momentul diminuării un sistem informatic performant, care să suplinească activitatea personalului ce va fi restructurat", arată SNFP.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Sindicaliştii susţin că proiectul de act normativ permite funcţionarilor publici din orice instituţie publică să se transfere în structurile ANAF fără a fi specializaţi pe acest domeniu de activitate.

"Prin urmare, activitatea instituţiei va fi puternic afectată în sensul că persoanele care vor rămâne în sistem vor avea o încărcare mai mare a atribuţiilor ce le revin, randamentul muncii scade, iar eficienţa se diminuează substanţial, astfel cozile la ghişeu vor fi şi mai mari decât acum, iar calitatea serviciilor publice în mod evident va fi diminuată", mai susţin aceştia.

În comunicat mai scrie că Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici - SNFP îşi exprimă nemulţumirea faţă de faptul că dialogul social "a fost ignorat în totalitate, parteneriatul social fiind practic inexistent în acest moment, afectând din punctul nostru de vedere, atât proiectarea, cât şi aprobarea actelor normative cu impact asupra resurselor umane şi a activităţilor instituţionale".

"Atenţionăm factorii decidenţi că păstrând acelaşi registru de ignorare totală a dialogului social cu organizaţiile sindicale va crea o nemulţumire majoră în rândul membrilor de sindicat, care vor reacţiona prin toate mijloacele sindicale pe care le au la dispoziţie", mai scrie în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.