Poliţiştii de penitenciare critică decizia Ministerului Afacerilor Interne de a achiziţiona autovehicule BMW, ei susţinând că, din fondurile cheltuite ”pe bolizii de lux, într-un an, ministerul putea angaja şi plăti aproximativ 2.062 de poliţişti”. ”Autoturismul nu oferă siguranţă cetăţeanului român”, transmit sindicaliştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) critică decizia MAI de a cumpăta autovehicule BMW, susţinând că, din banii cheltuiţi pe bolizii de lux, într-un an, ministerul putea angaja şi plăti 2.062 de poliţişti.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Cei aproximativ 2062 de poliţişti ar fi putut fi un real folos pentru cetăţeanul român, întrucât ar fi contribuit la creşterea siguranţei românilor, în contextul în care România se numără printre statele cu cei mai puţini poliţişti din Uniunea Europeană. Mai puţini poliţişti în stradă, mai multe infracţiuni comise, mai multe victime ale infractorilor. Cei aproximativ 2.062 de poliţişti ar fi putut diminua numărul orelor suplimentare efectuate de poliţiştii surmenaţi de multitudinea de sarcini incalificabile ale unor şefi înrolaţi politic şi care au tot interesul să slăbească autoritatea şi calitatea Poliţiei române. Poliţiştii slab pregătiţi şi insuficienţi fac aproape imposibilă descoperirea infracţiunilor sau a faptelor reprobabile, iar cetăţeanul de rând decontează. Cei aproximativ 2.062 de poliţişti ar fi putut reduce deficitul de personal din poliţie, situaţie care ar fi condus la eficientizarea activităţii poliţieneşti şi la degrevarea de sarcini suplimentare ale actualilor poliţişti. Miile de dosare care zac efectiv în sertarele Inspectoratelor Judeţene de Poliţie, din cauza lipsei de personal, s-ar fi redus considerabil”, transmit sindicaliştii, într-un comunicat dat publicităţii miercuri.
 
FSANP solicită, totodată, Ministerului Justiţiei ”să se poziţioneze departe de asemenea achiziţii cu iz favorizant, ilegal şi obscen de păguboase pentru cetăţean, pentru instituţia penitenciară şi pentru poliţiştii de penitenciare”. 
 
Sindicaliştii din penitenciare sunt de părere că ”vinovaţii” pentru această situaţie vor răspunde penal, amintind că politicieni consideraţi ”intangibili” şi care au abuzat de banul public sunt în prezent în detenţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.