Doi dintre copiii cu simptome de toxiinfecţie alimentară aflaţi în tabără, la un hotel din Păltiniş, au rămas internaţi în spital, unul dintre aceştia acuzând în continuare, sâmbătă, stări de rău. Alţi 15 au plecat din spital şi au revenit în unitatea de cazare sau au fost luaţi de părinţi, anunţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. Primele verificări indică faptul că aceştia au consumat şi alimente cumpărate pe cont propriu, iar şapte dintre ei se simţeau rău înainte de cină, precizează instituţia, care spune că nu exclude ca infecţia să fi fost transmisă şi prin apă, nu doar prin alimente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Şaptesprezece copii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani au ajuns, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la compartimentul de primiri urgenţe al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu cu simptome digestive: greaţă, vărsături, dureri abdominale, scaune diareice. 
„10 cazuri au acuzat dureri abdominale şi vărsături, unele cazuri stare de greaţă, cefalee; un caz doar stare de greaţă, un caz greaţă şi cefalee, un caz doar vărsături, iar patru cazuri au asociat şi scaune diareice (în medie 1-2 scaune diareice, o singură persoană cu 4-5 scaune diareice); toate cazurile au fost cu subfebrilitate, iar o fetiţă de 11 ani a prezentat vărsături abundente (afirmativ în jur de 10 vărsături)”, precizează reprezentanţii DSP Sibiu.
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În noaptea de vineri spre sâmbătă, 15 copii care au avut forma uşoară de boală au plecat din spital şi s-au întors la unitatea de cazare sau au fost preluaţi de părinţi. 
Alţi doi copii, care prezintă formă medie de boală, au fost internaţi pe secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Pediatrie. Un copil de 11 ani din Mehedinţi  este in stare bună cu remiterea simptomelor, iar unul de 12 ani din Bucureşti încă prezintă simptome: dureri abdominale, vărsături şi greaţă, el fiind sub tratament. 
Recomandarea medicilor, pentru cei doi copii, de la Spitalul de Pediatrie, este de a rămâne sub supraveghere medicala încă cel puţin 48 de ore.
Primul caz de îmbolnăvire a apărut vineri, în jurul orelor ora 15:00- 16:00.
„Având în vedere că micul dejun a fost tip bufet suedez, nu toţi copiii cu simptome au consumat aceleaşi alimente, iar cină, de asemenea, nu au consumat-o toţi, mulţi dintre ei (7 copii) simţindu-se deja rău; singurele alimente consumate de majoritatea copiilor au fost ciorbă de pui, paşte cu unt la cuptor ± carne de porc la tavă şi au consumat apă de la dozator, aflat în incinta Hotelului. Menţionăm că s-au consumat şi alte alimente achiziţionate pe cont propriu de tip: chipsuri, sticksuri, îngheţată, dar fără a fi regăsite în meniul tuturor copiilor cu simptome. Cale de transmitere prezumtiva: probabilă prin aliment şi/sau apă contaminate”, precizează DSP Sibiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.