Judeţul Buzău se află pe primul loc în ţară la numărul de donatori de plasmă umană hiperimună, potrivit unei informaţii publicate pe Facebook de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Plasma este folosită în tratamentul unora dintre pacienţii cu COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Buzău a primit, în luna aprilie, o donaţie constând într-un aparat de plasmafereză din partea unei firme care se ocupă cu distribuţia de aparatură medicală. Aparatura medicală a fost donată Consiliului Judeţean pentru a fi utilizată cu titlu gratuit timp de 12 luni, iar conducerea judeţului a decis amplasarea acesteia în interiorul Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău.

Luni, preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mulţumit buzoienilor infectaţi cu COVID-19 care au donat plasmă după vindecare.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Judeţul Buzău, din nou pe primul loc! În urmă cu 6 luni vă spuneam că Buzăul va beneficia de un echipament nou pentru colectare de plasmă umană pentru ca pacienţii infectaţi cu SARS-CoV2 să aibă acces la tratamentul cu plasmă umană hiperimună. Astăzi (luni - n.r.) vă anunţ cu mândrie că Buzăul se află pe locul I, fiind judeţul cu cel mai mare număr de donatori. Acest lucru se datorează vouă, tuturor celor care aţi fost infectaţi şi aţi ales să daţi o mână de ajutor celor care acum luptă cu noul coronavirus şi se află în stare gravă. Mulţumesc tuturor donatorilor, dar şi Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău!”, a scris pe Facebook preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Potrivit directorului Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău, medicul Adriana Crăciun, numărul buzoienilor care au mers să doneze plasmă a ajuns la 95, iar oamenii continuă să vină.

"Începutul a fost ceva mai greu, însă cu ajutorul medicilor infecţionişti de la Buzău care le-au explicat pacienţilor procedura şi mai ales beneficiile acestui tip de tratament am început să avem din ce în ce mai mulţi donatori. Înregistrăm astăzi 95 de donatori de la punerea în funcţiune a aparatului şi cu siguranţă săptămâna aceasta vom depăşi 100. Este meritul celor care aleg să vină să doneze şi sunt convinsă că nimeni nu face asta pentru vreun clasament. Pot să vă spun însă că numărul donatorilor de sânge a scăzut substanţial de când cu pandemia şi avem aproape o egalitate, săptămânal, a donatorilor de sânge şi a celor de plasmă”, a declarat medicul Adriana Crăciun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.