Secretarul de stat Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în sănătate, a anunţat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai DG Reform şi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, că bugetul din PNRR direcţionat exclusiv către digitalizarea în domeniul sănătăţii este de 400 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Resurse financiare pentru digitalizare există. 400 de milioane de euro trebuie să fie absorbite numai în acest sector, dar în paralel trebuie să lucrăm foarte atent la activităţile de training pentru întreg personalul medical, la toate nivelurile. Dezvoltăm un program naţional în acest sens”, a afirmat secretarul de stat Alexandru Rogobete.

Printre subiectele abordate de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai OMS, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Directoratului General pentru reformă din cadrul Comisiei Europene se numără şi adaptarea strategiei naţionale de digitalizare în sănătate, alături de identificarea nevoilor pentru realizarea securităţii informatice şi protecţia datelor personale.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Avem deja 360 de cereri de finanţare depuse pentru digitalizarea spitalelor. Identificăm un interes major din partea spitalelor pentru a-şi eficientiza munca şi interacţiunea cu pacienţii. Direcţionăm 100 de milioane de euro pentru acest obiectiv”, a mai spus Alexandru Rogobete.

Programul de digitalizare presupune inclusiv realizarea de registre naţionale de boală sau pentru profesioniştii în sănătate.

Lista investiţiilor în digitalizarea sistemului de sănătate, din PNRR include cinici domenii, valoarea totală fiind  de 400 de milioane de euro: digitalizarea CNAS, digitalizarea spitalelor, digitalizarea Ministerului Sănătăţii, a tututror DSP şi a SAJ, realizarea de registre naţionale de boală – cancer, diabet, arşi gravi, traumă, boli rare etc, realizarea registrului naţional pentru profesioniştii în sănătate.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au prezentat inclusiv programul în dezvoltare privind sistemul de telemedicină, derulat în parteneriat cu Banca Mondială, care va fi aplicat în 119 Unităţi de Primiri Urgenţe.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.