Secretarul de stat Alexandru Rogobete a declarat marţi, la Bruxelles, unde a particpat la o nouă sesiune a Consiliul EPSCO, pe componenta de sănătate, pe tema pachetului legislativ pentru revizuirea cadrului farmaceutic în Uniunea Europeană, că este necesară o abordare unitară, care să asigure acces egal la serviciile de sănătate pacienţilor din Europa, indiferent de ţara din care provin

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Este nevoie de un progres mai rapid în acest dosar legislativ la nivelul Consiliului, pentru a răspunde cât mai adecvat nevoilor tuturor pacienţilor din România şi din Uniunea Europeană, indiferent de locul în care aceştia trăiesc, respectiv pentru diminuarea diferenţelor de acces la terapii moderne dintre statele membre. Cel mai important aspect este ca noua legislaţie europeană să asigure accesul egal pentru toţi pacienţii.”, a explicat secretarul de stat Alexandru Rogobete.

Printre punctele prioritare ale pachetului legislativ se numără creşterea investiţiilor în cercetare şi dezvoltare farmaceutică dar şi creşterea accesului pacienţilor la medicamente noi.

”Un punct pe care îl consider crucial pentru România şi se află pe agenda de discuţii a Consiliului EPSCO se referă la diagnosticarea, tratarea şi monitorizarea continuă a pacienţilor prin adoptarea de tehnologii digitale. Noi am alocat resurse ample pentru digitalizarea sistemului de sănătate din România, dar trebuie să continuăm”, a specificat acesta.

Conform lui Rogobete, sesiunea Consiliului EPSCO - componenta de sănătate a avut ca principal subiect noul pachet legislativ pentru revizuirea cadrului farmaceutic în Uniunea Europeană prin: ”creşterea investiţiilor în cercetare şi dezvoltare farmaceutică. simplificarea şi armonizarea reglementărilor la nivelul Uniunii pentru recuperarea decalajului dintre ţări şi susţinerea măsurilor de simplificarea a proceselor de autorizare. creşterea accesului pacienţilor la medicamente noi indiferent de statul membru; adoptarea tehnologiilor digitale în sănătate care va eficientiza diagnosticarea, tratamentele şi monitorizarea continuă a pacienţilor; reducerea ineficienţelor şi optimizarea costurilor prin digitalizare şi reglementări comune ce pot contribui la sustenabilitatea financiară a sistemelor de sănătate naţionale”.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.