Un eveniment iniţiat de mai multe organizaţii civice la şase ani de la incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia 65 de tineri şi-au pierdut viaţa, este programat sâmbătă pw treptele Curţii de apel Bucureşti, de unde participanţii vor porni în marş către locul în care a funcţionat clubul. Reprezentanţii organizaţiilor acuză că de 6 ani aceiaşi oameni ne repetă că ”avem de toate” în timp ce, la fel de fără apărare ca atunci, suntem prinşi în deriva unui sistem de sănătate fără vinovaţi şi a unei justiţii a amânării.
”Pe 30 octombrie 2015 pierdeam copii şi părinţi, fraţi şi surori, prieteni şi iubiţi, ne indignam de arbitrariul pierderii lor şi ne revoltam împotriva responsabililor fără responsabilitate. Constant, de 6 ani aceiaşi oameni ne repetă că ”avem de toate” în timp ce, la fel de fără apărare ca atunci, uitaţi aşezaţi pe paleţi şi abia acoperiţi cu cearşafuri albe, suntem prinşi în deriva unui sistem de sănătate fără griji şi fără vinovaţi şi a unei justiţii a amânării şi omisiunilor. Şi anul acesta, ca în fiecare din ultimii 6, ieşim în stradă să cerem dreptate pentru Colectiv şi pentru noi”, afirmă organizatorii evenimentuui, printre care se regăsesc Corupţia ucide şi Asociatia Colectiv GTG 3010 .
Conform anunţului organizaţiilor civice, respectând toate măsurile de siguranţă impuse de perioada prin care trecem, sâmbătă, de la ora 18:00, va avea loc un flashmob pe treptele Curţii de Apel Bucureşti după care portretele victimelorvor fi purtate până la clubul Colectiv.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
65 de tineri şi-au pierdut viaţa în incendiul izbucnit în seara zilei de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv, unde formaţia Goodbye to Gravity susţinea un concert.
În urmă cu 10 zile, Alexandra Furnea, supravieţuitoare a incendiului, constata, la şase ani de la dezastrul în care zeci de oameni au murit, că „în 2021, în România, suntem tot în 2015”. Ea făcea trimitere, într-o postare publică, la procesul „Colectiv”, despre care susţine că „s-a transformat într-un simulacru de justiţie al cărui scop este acela de a trage, în fel şi chip, de timp pentru a amâna pronunţarea unei sentinţe, spre a menaja sensibilităţi politice şi de stat”, dar şi la victimele incendiilor produse în spitale, în ultimele luni, pacienţi despre care scrie că au ars „ca nişte torţe însufleţite ce aruncă lumini crude, sfredelitoare, asupra corupţiei şi a delăsării în care ne complăcem”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.