Medicul Bogdan Sorohan, specialist nefrolog la Institutul Clinic Fundeni, afirmă că hipertensiunea arterială şi diabetul reprezintă factori de risc pentru boala cronică renală. Medicul explică faptul că respectarea regulii privind consumul a mai puţin de două grame de sare pe zi poate scuti o persoană de două sau chiar trei medicamente pentru tratarea hipertensiunii arteriale.
”Cel mai uşor este să înţelegem care sunt factorii de risc care duc la boala cronică de rinichi şi să începem să- combatem. Dacă-i luăm pe primii noi, care sunt şi cei mai importanţi – diabetul şi hipertensiunea – avem de făcut câteva lucruri, în primul rând care ţin de regimul igieno-dietetic şi să avem o mare grijă la alimentaţie, ăsta este un lucru important, să avem în minte cel puţin 150 de minute de mişcare pe săptămână, să încercăm să mâncăm fără sare. Sarea este un factor esenţial, cu ghilimelele de rigoare, în apariţia hipertensiunii arteriale, dar este un factor atât de uşor de combătut! Renunţarea la sare înseamnă, în conceptul medical, sub două grame de sare de zi, ne luăm două grame de sare pe zi indiferent ce am mânca pe 24 de ore fără să mai adăugăm un strop de sare în mâncare”, a afirmat, miercuri seară, la
Medika Tv, medicul Bogdan Sorohan, specialist nefrolog la Institutul Clinic Fundeni.
Medicul a explicat că respectarea acestei reguli privind consumul a mai puţin de două grame de sare pe zi poate scuti o persoană de două sau chiar trei medicamente pentru tratarea hipertensiunii arteriale, în cele mai multe dintre cazuri.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.