Şapte pacienţi cu diverse afecţiuni au primit şansa la o viaţă mai bună, după ce au fost supuşi unor operaţii de transplant, organele fiind donate cu acordul familiei unei paciente decedate. Prelevarea a avut loc la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, duminică noaptea, la intervenţiile de prelevare participând echipe chirurgicale din mai multe unităţi sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei informări postate pe Facebook de Agenţia Naţională de Transplant, în noaptea de duminică, 23 iunie, a avut loc a 41-a intervenţie de prelevare de organe la nivel naţional din acest an, fiind a treia astfel de operaţiune realizată la Spitalul Elias.

,,7 pacienţi au putut fi transplantaţi cu plămâni, ficat, rinichi şi cornee, datorită faptului ca familia şi-a exprimat acordul pentru a dona organele pacientei decedate”, notează oficialii Agenţiei de Transplant.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

O femeie de 45 de ani aflată în stare critică a primit o nouă şansă la viaţă datorită transplantului de plămân de care a beneficiat, operaţie realizată de o echipă de la Spitalul Sfânta Maria.

O femeie de 35 de ani a fost supusă unui transplant hepatic la Spitalul Fundeni, partea stângă a ficatului a fost transplantată unui copil de 13 ani, care este internat la Spitalul Grigore Alexandrescu şi care fusese diagnosticat cu o boală congenitală foarte gravă.

Alţi doi pacienţi, cu vârste de 16, respectiv 58 de ani, internaţi la Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni au primit câte un rinichi. Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice din capitală a realizat transplanturile de cornee.

La intervenţiile de prelevare de organe au fost prezente echipe medicale de la mai multe unităţi sanitare. Donatorul era o femeie de 45 de ani, aflată în moarte cerebrală, iar pentru 4 dintre pacienţii care au primit plămân, ficat sau rinichi, transplantul reprezenta unica şansă la viaţă, precizează oficialii Agenţiei de Transplant. Aceştia mulţumesc ,,cu profund respect” familiei donatorului pentru gestul pe care îl cataloghează drept ,,nepreţuit”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.