ANPC anunţă, joi, că s-au făcut controale la alte două magazine al operatorului economic Mega Image, fiind găsite numeroase nereguli. Comisarii ANPC au descoperit muşte moarte şi gândaci de bucătărie, dar şi vitrine şi instalaţii vechi, ruginite şi murdar. Pentru unul dintre magazine s-a făcut propunere de închidere pentru 6 luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Acţiunile de control întreprinse de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la marile magazine continuă, dat fiind că sesizările consumatorilor referitoare la neregulile prezente aici, nu contenesc. Alte două magazine al operatorului economic Mega Image, de astă dată situate în Capitală, au fost verificate: cel situate pe Bd Timişoara nr. 35 şi cel din Şos. Iancului nr. 4”, a transmis, joi, ANPC, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că echipele de control au constatat ”abateri importante de la legislaţia în domeniu, care au condus la aplicarea unor amenzi contravenţionale în valoare de 31.000 lei”.  

ANPC precizează că s-au dispus şi măsuri complementare, respectiv:  

  • oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe 
  • oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate, pentru ambele unităţi 
  • a fost propusă sancţiunea complementară de închidere temporară a unităţii, pe o durată de cel mult 6 luni, pentru unul dintre cele două magazine.

Deficienţele constatate de comisarii ANPC au fost

- comercializarea unor produse congelate neconforme (legume şi produse din carne cu culoarea modificată şi cu acumulări de gheaţă) 

- comercializarea unor fructe şi produse din carne cu modificări organoleptice evidente şi urme de mucegai 

- comercializarea a diverse sortimente de salate fără informaţii privind data şi ora deschiderii ambalajului, deşi acestea aveau valabilitate 2 zile de la deschidere 

- comercializarea unor produse preparate în zona de gătire a magazinului fără informare asupra orei de producţie, deşi acestea aveau valabilitate două ore din momentul producţiei 

- utilizarea unui spaţiul de expunere al produselor preambalate şi congelate neigienizat, cu resturi de etichete, impurităţi mecanice, insecte moarte (muşte şi gândaci de bucătărie) 

- prezenţa, în sistemul de ventilaţie al vitrinelor frigorifice de expunere a produselor la vânzare, a prafului în strat grosier, ruginei, a vopselei exfoliate  

- utilizarea unor vitrine frigorifice cu rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu resturi şi reziduuri alimentare  

- grătarele raionului de rotiserie erau neigienizate,  prezentând un strat gros de arsură şi grăsimi  

- rafturile din lemn ale raionului de patiserie prezentau un grad avansat de uzură, iar în jurul acestora se aflau capcane de gândaci,  

- existenţa pavimentului neigienizat, în magazine, cu un strat de praf gros, grăsime si zone depreciate. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.