Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” Iaşi a fost acreditat de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate cu unul dintre cele mai bune punctaje din ţară, anunţă, miercuri, Consiliul Judeţean Iaşi. Unitatea medicală are peste 300 de paturi şi acordă anual asistenţă pentru peste 7.500 de pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” este încadrat în categoria a II-a de acreditare, conform Ordinului Preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate. (ANMCS). În urma evaluării indicatorilor şi standardelor de verificare aplicate în procesul de acreditare de către ANMCS, Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a obţinut un puncjat total de 94,82%, unul dintre cele mai bune din ţară”, a transmis, miercuri, Consiliul Judeţean Iaşi.

Potrivit sursei citate, aşa cum este menţionat în raportul de acreditare, ”această certificare confirmă efortul depus de întregul corp medical pentru ca serviciile de sănătate oferite să răspundă nevoilor colectivităţii deservite şi să asigure condiţiile de siguranţă pacientului, personalului şi mediului”.

”Acreditarea obţinută în urma unei evaluări care ne-a adus un punctaj foarte bun este rezultatul eforturilor din ultimii ani ai întregii echipe care s-a pus în slujba pacientului spre redarea sănătăţii acestuia. Totodată este şi o confirmare oficială a devotamentului şi implicării noastre permanente în a asigura servicii medicale sigure şi eficiente, fie că vorbim de una dintre cele mai grele perioade medicale din ultimii ani, cea pandemică, fie că vorbim de cea de după. Acest rezultat ne ambiţionează să continuăm proiectele de modernizare începute în unitatea noastră medicală, pe care le derulăm cu sprijinul Consiliului Judeţean, dar ne şi obligă totodată să asigurăm în permenţă un înalt standard al serviciilor medicale”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” Iaşi.

Spitalul de Boli Infecţioase numără 310 paturi şi anual asigură asistenţă medicală pentru aproximativ 7.500 de bolnavi din toată zona Moldovei.

În prezent, spitalul are şase secţii organizate în sistem pavilionar, cabinete medicale integrate în care activează medici din specialităţile: boli infecţioase, ATI, pneumologie, gastroenterologie, ORL, dermatovenerologie, asigurându-se astfel o îngrijire multidiciplinară a pacienţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.