Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a obţinut fonduri europene nerambursabile pentru două proiecte majore, dintre care unul are ca scop digitalizarea clinicilor unităţii medicale, iar al doilea se referă la înfiinţarea unui laborator de microbiologie şi dotarea acestuia.
Primaria Sibiu anunţă, luni, semnarea a două noi contracte de finanţare pentru Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, unitate aflată în subordine.
“Investiţiile în Spitalul de Pediatrie au fost constante în aceşti ultimi ani, însumând peste 120 de milioane lei din fonduri europene, la care se adaugă sumele alocate din bugetul local. Unitatea de primiri urgenţe este acum extinsă şi bine dotată, iar ambulatoriile funcţionează şi acestea în spaţii mai generoase şi sunt mai bine echipate pentru diagnostic şi tratament. Un proiect în valoare de 19,7 milioane de lei este în curs pentru extinderea şi modernizarea centrului de recuperare, precum şi pentru achiziţia de noi echipamente. Aceste 2 noi proiecte, pentru care s-au semnat contractele în ultimele 2 săptămâni, însumează încă 7,15 milioane lei”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, în comunicatul Primăriei.
Municipalitatea precizează că, în data de 26 martie 2025, managerul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, dr. Camelia Grigore, şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, au semnat contractul de finanţare pentru dotarea compartimentului de microbiologie din cadrul laboratorului de analize medicale al Spitalului, un proiect în valoare de 1,28 milioane lei.
Prin acesta, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va achiziţiona o serie de echipamente medicale care vor ajuta la creşterea calităţii diagnosticului microbian în cazurile de infecţii pediatrice.
Primăria Sibiu precizează, de asemenea, că a fost semnat un al doilea contract de finanţare cu fonduri nerambursabile prin PNRR, în valoare de 5,87 milioane lei, care are ca obiect digitalizarea Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.
”Prin derularea acestui proiect, unitatea medicală îşi va extinde şi îmbunătăţi infrastructura IT, sistemul informatic medical şi non-medical existent, toate cu scopul creşterii calităţii actului medical şi a prevenirii breşelor de securitate cibernetică”, a mai transmis Primăria Sibiu.
Potrivit acesteia, pe lângă achiziţia de echipamente IT, se vor crea şi următoarele funcţiuni:
- O aplicaţie mobilă pentru medici şi asistente, facilitând accesul la datele pacienţilor, în format digital
- Un modul – dosar îngrijire a pacientului, în care planul de îngrijiri va fi completat digital, direct la patul bolnavului
- O soluţie de analiză a datelor medicale şi financiare, în fapt, un tablou de bord care va arăta ansamblul acestora din întreg Spitalul
- Implementarea componentei de telemedicină pentru consultaţii la distanţă cu pacienţii. De asemenea, telemedicina va putea fi utilizată şi pentru comunicarea la distanţă cu alţi medici specialişti, iar studenţii şi rezidenţii vor putea observa procesul medical prin intermediul acestui instrument.
- Un sistem de management al documentelor – registratură electronică
- O soluţie pentru managementul lanţului de aprovizionare a Spitalului, inclusiv a farmaciei, ţinând evidenţa contractelor, furnizorilor şi comenzilor pentru medicamente şi alte materiale.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.