Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea termică şi modernizarea Maternităţii Botoşani. Lucrările vor fi realizate de o asociere de firme condusă de Bahm Construcţii Civile şi Industriale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Este un proiect generos care va schimba radical Maternitatea Botoşani. Am atras o finanţare din PNRR  de 4 milioane de euro, la care se adaugă partea de cofinanţare a Consiliului Judeţean Botoşani. Valoarea totală a întregului proiect, inclusiv realizarea documentaţiilor tehnice, TVA-ul şi marja de implementare de 25% se ridică la 9 milioane de euro. Am asigurat fondurile pentru ca acest proiect, unul foarte important pentru botoşăneni, să fie dus cu bine până la final, fără sincope”, a declarat Doina Federovici, citată, joi, într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor transmise de către oficialii instituţiei, în cadrul acestui proiect, din banii din PNRR, întreaga clădire va fi reabilitată din punct de vedere energetic.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Vor fi refăcute instalaţiile electrice şi cele termice, vor fi schimbate geamurile şi uşile. De asemenea, va fi desfiinţată mansarda, vor fi montate panouri fotovoltaice şi vor fi făcute şi patru staţii de reîncărcare electrică.

Din cheltuielile neeligibile, angajate de către Consiliul Judeţean vor fi modernizate etajele IV şi V, dar şi vestiarele din zona de demisol.

Doina Federovici a precizat că, în ultimii 4 ani, din fonduri europene, guvernamentale, judeţene sau veniturile proprii ale Spitalului Judeţean am s-au demarat investiţii în sistemul sanitar de peste 50 de milioane de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.