O intervenţie chirurgicală laparoscopică de mare complexitate, una dintre puţinele de acest fel din România, a avut loc la Spitalul Colentina din Capitală, la un pacient de 76 de ani care suferea de o afecţiune foarte gravă - ampulom vaterian, tumoră malignă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
”O echipă medicală multidisciplinară de la Spitalul Clinic Colentina, administrat de ASSMB, a efectuat cu succes o intervenţie chirurgicală laparoscopică de mare complexitate, una dintre puţinele de acest fel realizate până acum în România. Pacientul, în vârstă de 76 de ani, suferea de o afecţiune foarte gravă - ampulom vaterian, tumoră malignă, care poate avea o evoluţie foarte agresivă”, a transmis, joi, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
 
Potrivit sursei citate, carcinomul ampular este o tumoră malignă rară care se dezvoltă la nivelul ampulei Vateriene, ultimul centimetru al căii biliare comune, la unirea cu canalul pancreatic şi la vărsarea ambelor în duoden.
 
După investigaţii ample şi minuţioase, esenţiale pentru a determina tratamentul adecvat şi prognosticul pacientului, echipa de medici a decis că singura opţiune de tratament posibilă este intervenţia chirurgicală. 
 
„A fost o asumare calculată pentru că decizia de a efectua laparoscopic o duodenopancreatectomie cefalică unui pacient de vârstă înaintată, chiar şi fără afecţiuni asociate grave, a fost o adevărată provocare, dar şi o dovadă de asumare şi profesionalism”, a declarat liderul echipei, Conf. Univ. Dr. Teodor Dan Potecă, şeful Clinicii Chirurgie I de la Spitalul Clinic Colentina. 
 
Alături de şeful Clinicii Chirurgie I, din echipa care a stat mai bine de opt ore în sala de operaţie au făcut parte Dr. Nicolae Marian Forminte, Dr. Alexandru Emil Iacobescu, Dr. Mariana Georgiana Sorică şi Dr. Ioana Simion (ATI).
 
”Rezultatul intervenţiei laparoscopice a fost cel aşteptat, pe măsura concentrării şi efortului depus de echipa medicală de excepţie de la Spitalul Clinic Colentina.  O reuşită deplină, pacientul având o evoluţie postoperatorie foarte bună, dovadă fiind şi faptul că, după nici o săptămână, a fost capabil să se alimenteze normal.Felicitări echipei medicale de la Chirurgie I - Spitalul Colentina, pentru dedicare şi profesionalism! ”, precizează sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.