Dr. Victor Cauni, medic primar urolog la Spitalul Colentina din Capitală, doctor în ştiinţe medicale şi cercetător ştiinţific gradul I, a afirmat, marţi seară, că inteligenţa artificială este cea mai mare descoperire a omului şi poate da un diagnostic impecabil pentru un pacient. Totuşi, inteligenţa artificială nu va ajunge niciodată să controleze fiinţa umană, a adăugat medicul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Inteligenţa artificială, indiscutabil, este cea mai mare descoperire a fiinţei umane. Indiscutabil ajută excepţional de mult. Inteligenţa artificială niciodată nu o să ajungă să controleze fiinţa umană. Trebuie să fim naivi să credem că o inteligenţă pe siliciu, care lucrează cu singularităţi şi este obiectivă sută la sută, va putea controla odată civilizaţia pe carbon, omul, care doar mimează obiectvitatea”, a declarat Victor Cauni, marţi seară, la Medika TV.

Medicul a spus, însă, că omul poate fi controlat de cel care controlează această inteligenţă artificială. Astfel, AI va putea duce la dispariţia unor profesii.

”Problema este că prin inteligenţa oficială, omul va putea să fie condus de omul care controlează inteligenţea artificială. Foarte multe lucruri în medicină s-au schimbat cu această inteligenţă artificială şi se vor schimba în continuare. Din păcate sau din fericire, într-un mod exponenţial, pe când capacitatea noastră de evoluţie ca fiinţe umane este doar liniară. În aceste condiţii trebuie să fim foarte atenţi pentru că această inteligenţă artificială poate conduce în special la dispariţia multor profesii. Destul de rapid vor putea chiar înlocui o parte mare din medici. Din fericire, asistentele sunt înlocuite mai greu pentru că e foarte greu să prinzi vena sau să faci o muncă de asistentă”, a precizat Victor Cauni.

De asemenea, specialistul a adăugat că AI poate da diagnostice impecabile, în medicină.

”Gândiţi-vă, un pacient care are o afecţiune dermatologică, să spun, arată unui roboţel, roboţelul are acces prin iCloud la toată ştiinţa profesorului de dermatologie, iar atât diagnosticul, cât şi tratamentul va fi impecabil faţă de oricare fiinţă umană (...)Trebuie să fim foarte atenţi cum folosim această inteligenţă artificială ca să o folosim şi să ajute fiinţea umană”, a mai spus Victor Cauni.

Victor Cauni este profesor universitar dr UMF Titu Maiorescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.