Un băiat de 12 ani a fost supus unei operaţii dificile la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce a fost disgnosticat cu o tumoră cerebrală de şapte centimetri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicii spitalului ieşean susţin că băiatul a fost transferat în stare gravă de la Spitalul de Urgenţă din Suceava la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce i s-a descoperit o tumoră cerebrală de şapte centimetri.

El a fost supus la spitalul ieşean unei intervenţii chirurgicale, medicii precizând că este vorba despre “o operaţie revoluţionară în semiîntuneric, folosindu-se substanţa inovatoare acidul 5-aminolevulinic“.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Această procedură a permis identificarea şi protejarea ţesutului cerebral sănătos, oferindu-i astfel copilului şansa de a trăi.

Operaţia a decurs bine, fiind considerată de medici drept “un succes“.

“Am reuşit să salvăm viaţa acestui mic erou. Când vorbim de copii, există o implicare emoţională deosebită, responsabilitatea se triplează faţă de un adult“, a precizat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.