Şaizeci de echipaje de Ambulanţă au defilat, duminică, la Braşov, pentru a marca 118 ani de la înfiinţarea Serviciului de Ambulanţă. Au fost prezenţi numeroşi oficiali. Secretarul de stat Alexandru Rogobete, prezent la eveniment, a transmis că, indiferent de forma de organizare, medicii şi asistenţii au fost şi sunt prezenţi în mijlocul oamenilor în momente limită. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis că ”Ambulanţa este pilonul principal al asistenţei medicale prespitaliceşti”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

60 de echipaje de ambulanţă au defilat, duminică, în Piaţa Sfatului din Braşov, pentru a marca 118 ani de la înfiinţarea primului serviciu de ambulanţă din România. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România.

Ministerul Sănătăţii a transmis, într-un comunicat de presă, că aproximativ 90% din intervenţiile medicale de urgenţă prespitaliceşti la nivel naţional sunt furnizate de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) şi Serviciile Judeţene de Ambulanţă (SAJ).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, le-a mulţumit celor 10.000 de membri ai Sindicatului Ambulanţa ”pentru curajul şi profesionalismul de care dau dovadă în salvarea vieţilor omeneşti”.

”Ambulanţa este pilonul principal al asistenţei medicale prespitaliceşti, iar noi suntem dedicaţi să îmbunătăţim condiţiile de muncă şi siguranţa atât pentru personalul medical, cât şi pentru pacienţi. De aceea, am transformat asistenţa medicală de urgenţă într-o direcţie a ministerului şi am înfiinţat peste 1.300 de posturi noi în medicina de urgenţă, direcţionate în special serviciilor de ambulanţă„ a declarat ministrul Alexandru Rafila.

La eveniment a participat şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete, care a transmis şi el un mesaj: ”Am strâns mâinile colegilor de pe ambulanţǎ, mâini cu care au salvat sute şi sute de mii de alte suflete! Voi sunteţi sistemul integrat! După 118 ani de activitate neîntreruptă, ambulanţa este în sine o instituţie de încredere pentru români. Indiferent de forma de organizare, medicii şi asistenţii au fost şi sunt prezenţi în mijlocul oamenilor în momente limită, din datorie şi profesionalism. Evenimentul de astăzi este mai mult decât o celebrare a dedicării echipajelor de ambulanţă. Este un moment potrivit de a reflecta asupra provocărilor şi schimbărilor necesare pentru îmbunătăţirea serviciilor de urgenţă din România. Atât eu, cât şi colegii mei din Ministerul Sănătăţii vă rămânem alături într-un parteneriat dedicat dezvoltării serviciului medical de urgenţă din toată ţara”.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătăţii, numai anul trecut, peste 12.000 de specialişti din cadrul serviciilor de ambulanţă au intervenit în 3 milioane de cazuri de urgenţă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.