Traficul rutier va fi restricţionat, începând de sâmbătă, pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în zona Gării Băneasa - Fântâna Mioriţa, pentru a se face pregătiri pentru lucrările la viitoarea staţie de metrou Gara Băneasa de pe Magistrala M6. Astfel, traficul se va desfăşura pe două benzi de circulaţie pe fiecare sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Metrorex arată, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că, pentru activităţi pregătitoare în cadrul contractului de execuţie ”Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni). Proiectare şi execuţie structură de rezistenţă staţii, galerii şi tuneluri. Lotul 1.1 - 1 Mai-Tokyo", la viitoarea staţie de metrou Gara Băneasa de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secţiunea Sud, din 29 iunie vor intra vigoare restricţii de trafic rutier.    

Planul de deviere a circulaţiei este avizat de Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Direcţia Transporturi, de Administraţia Străzilor Bucureşti şi de Brigada Rutieră Bucureşti.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Astfel, restricţia de circulaţie se va institui pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în zona Gării Băneasa - Fântâna Mioriţa, şi constă în ocuparea a două benzi de circulaţie pe sensul de intrare în Bucureşti (banda I şi banda II). Traficul rutier se va desfăşura pe două benzi de circulaţie pe fiecare sens al Şoselei Bucureşti - Ploieşti, în zona menţionată.

Operaţiunile pregătitoare devierii de trafic se vor executa cu sprijinul şi sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

Conform sursei citate, Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internaţional Otopeni, fără transbordare la staţia 1 Mai. Aceasta va avea un traseu de 14,2 kilometri şi va cuprinde 12 staţii de metrou: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

”Această conexiune nouă şi rapidă se adresează tuturor locuitorilor Capitalei, oamenilor de afaceri, navetiştilor, turiştilor şi va asigura îmbunătăţirea oportunităţilor privind activitatea şi călătoriile, mediul şi calitatea vieţii. Noua linie de metrou va deservi o zonă cu un potenţial ridicat de cerere pentru transport rapid, sigur şi eficient. De asemenea, siguranţa în trafic se va îmbunătăţi semnificativ”, adaugă reprezentanţii Metrorex.

Proiectul "Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni, Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni" este unul de utilitate publică, de interes naţional, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările şi completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea reţelei de transport trans european (TEN-T), finanţat din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.