Rectorii a şapte universităţi publice din Bucureşti solicită Comitetului pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi Ministerului Educaţiei clarificări cu privire la oportunitatea suspendării cursurilor "faţă în faţă". Ei precizează că, în situaţia suspendării cursurilor, vor asigura pentru studenţii lor activităţi didactice în regim online.
Rectorii a şapte universităţi publice din Bucureşti solicită, prin scrisori comune, atât Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cât şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării clarificări privind oportunitatea suspendării cursurilor "faţă în faţă” în instituţiile de învăţământ superior din Bucureşti.
Scrisoarea este semnată de prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universităţii din Bucureşti, conf. univ. dr. Liviu Lucaci, rectorul Universităţii Naţionaleă de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, prof. univ. dr. Diana Asinefta Moş, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Mihnea Cosmin Costoiu, rectorul Universităţii Politehnică din Bucureşti, prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi de prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Văcăreanu, rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Astfel, semnatarii solicită "n punct de vedere legat de oportunitatea întreruperii cursurilor în universităţile din Municipiul Bucureşti (….) având în vedere atât siguranţa tuturor membrilor din comunitatea universitară, cât şi armonizarea cu măsurile din zona de învăţământ preuniversitar”.
De asemenea, reprezentanţii celor şapte universităţi solicită Comitetului şi o estimare cu privire la durata sistării cursurilor şi la data optimă de reluare a acestora.
"Menţionăm că, în situaţia suspendării cursurilor, universităţile noastre vor asigura pentru studenţii lor activităţi didactice în regim online, iar serviciile administrative ale universităţilor vor funcţiona în continuare”, se arată în scrisoarea transmisă Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
Rectorii universităţilor menţionate asigură întreaga comunitate academică de faptul că siguranţa studenţilor, a cadrelor didactice şi a personalului auxiliar este pe primul plan şi că, în funcţie de evoluţia situaţiei şi de deciziile autorităţilor centrale, vor fi adoptate toate măsurile care se impun.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.