Cinci recipiente sub formă de delfin pentru colectarea selectivă a deşeurilor au fost amplasate în mai multe zone din Mamaia. Acestea sunt destinate colectării de ambalaje, PET-uri şi doze de aluminiu.
Primăria Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că vineri a fost lansat proiectul ”Bun-Simţ Turistic în staţiunea Mamaia”.
Evenimente
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Municipalitatea a precizat că proiectul îşi propune să promoveze colectarea selectivă, prin derularea unor campanii de conştientizare a constănţenilor şi turiştilor în vederea schimbării atitudinii faţă de mediu şi adoptarea unui comportament eco-civic adecvat.
Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a afirmat că acestă campanie este binevenită şi în toate societăţile civilizate trebuie privite ca o resursă.
“Iniţiativa Asociaţiei Bun-Simţ şi Atitudine Civică este lăudabilă. Campania este binevenită la Constanţa şi se adaugă eforturilor pe noi le facem în ceea ce priveşte reciclarea deşeurilor. În toate societăţile civilizate, deşeurilor trebuie privite ca o resursă. Noi facem modificări de sistem în sensul în care am adoptat în Consiliul Local un act adiţional prin care am stabilit preţul celor cinci fracţii reciclabile. Vom delega către salubrizator această activitate de reciclare şi vom supraveghea îndeapropate acest lucru pentru că este o ţintă asumată. Ce facem acum are mai mult semnificaţie, simbol, ne ajută să avem o legătură cu populaţia”, a declarat Vergil Chiţac.
Preşedintele Asociaţiei ”Bun-Simţ şi Atitudine Civică”, iniţiatorul proiectului, Cristiana Predoiu, a afirmat că la Constanţa vin turişti din toată ţara şi astfel mesajul campaniei ajunge la un număr cât mai mare de români.
“Ne bucurăm că la Constanţa am găsit deschiderea necesară pentru a putea implementa unul dintre proiectele campaniei naţionale Bun-Simţ Turistic. La Constanţa vin în fiecare vară turişti din toate colţurile ţării, iar mesajul nostru prin care facem apel la un comportament responsabil faţă de natură poate astfel să ajungă la un număr cât mai mare de români. M-am bucurat să văd mămici care îşi îndeamnă copiii să arunce deşeurile de plastic în recipientele de colectare sub formă de delfin şi să văd pe feţele copiilor bucuria că au făcut un gest frumos pentru planetă’, a explicat Cristiana Predoiu.
Într-o primă etapă, cinci recipiente sub formă de delfin au fost incluse în infrastructura de colectare de deşeurilor. Containerele destinate colectării de ambalaje şi deşeuri reciclabile, PET-uri şi doze de aluminiu au fost amplasate în zonele: plaja ”Fratelli”, în zona Hotelului Sulina, Cazinoul din Mamaia şi supermarket Perla. Deşeurile colectate vor fi trimise către staţiile de sortare, pentru a fi reciclate şi transformate în noi produse.
Primăria Constanţa a precizat că proiectul implică şi creşterea gradului de siguranţă a turiştilor. Astfel, pe foişoarele salvamarilor din Mamaia vor fi amplasate panouri informative pentru turişti, cu privire la semnificaţia steagurilor arborate pe plajă, dar şi avertizări cu privire la riscurile expunerii la soare între orele 11.00-16.00.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.