Specialiştii din cadrul Registrului Auto Român (RAR) atrag atenţia asupra riscurilor la care posesorii de autovehicule se supun atunci când apelează la ateliere auto improvizate şi neautorizate, în detrimentul reparaţiilor în service-uri autorizate. „Consecinţele efectuării activităţilor de reparaţii de către persoane fizice neautorizate, de cele mai multe ori fără calificare corespunzătoare sau care nu deţin condiţii adecvate de dotare tehnică, pot fi catastrofale atât pentru bugetul dumneavoastră, cât şi pentru siguranţă”, este mesajul RAR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Oficialii RAR susţin că există mai multe motive pentru care „ideea de a repara maşinile în ateliere improvizate nu este cea mai bună decizie”.
„Consecinţele efectuării activităţilor de reparaţii de către persoane fizice neautorizate, de cele mai multe ori fără calificare corespunzătoare sau care nu deţin condiţii adecvate de dotare tehnică, pot fi catastrofale atât pentru bugetul dumneavoastră, cât şi pentru propria siguranţa sau a celor din jur”, atrage atenţia instituţia.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
RAR aminteşte că pentru a obţine autorizaţia tehnică, un service auto trebuie să îndeplinească criteriile minime de dotare, documentaţie tehnică şi tehnologii corespunzătoare, să aibă angajat personal calificat corespunzător lucrărilor pe care le execută. Toate aceste demersuri sunt făcute, iar condiţiile privind organizarea şi funcţionarea atelierului sunt evaluate anterior autorizării tehnice, printr-un audit de autorizare şi supraveghere. 
Specialiştii RAR atrag atenţia şi asupra faptului că dacă o persoană neautorizată care repară autovehicule comite o greşeală care costă apoi timp şi bani pe proprietarul maşinii, păgubitul îşi poate recupera banii mult mai dificil sau, de cele mai multe ori, doar în instanţă. În schimb, în cazul service-urilor autorizate, pentru rezolvarea mai rapidă a litigiilor, Registrul Auto Român a implementat metoda concilierii. 
„De asemenea, efectuarea activităţilor de reparaţii sau întreţinere a autovehiculelor în afara reţelei de ateliere autorizate de Registrul Auto Român duce la pierderea garanţiei autovehiculului sau a componentelor achiziţionate în vederea montării pe maşină. Astfel, pentru siguranţa tuturor şi pentru grija acordată autovehiculului dumneavoastră, alegeţi un service autorizat de Registrul Auto Român pentru activităţile de care aveţi nevoie”, se mai arată în mesajul RAR.
Instituţia publică totodată lista atelierelor de reparaţii auto autorizate, care poate fi consultată accesând site-ul oficial al RAR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.