Secretarul de stat în MAI Raed Arafat anunţă că două unităţi de terapie intensivă mobilă vor fi amplasate pe lângă două spitale din Capitală, respectiv la Spitalul Sfântu Ioan şi, cel mai probabil, la spitalul Victor Babeş, cele două adăugându-se TIR-ului ATI cate funcţionează la Institutul Marius Nasta. Arafat anunţă de asemenea că, în ultimele zece zile, aproape 500 de ventilatoare pentru ventilaţie non-invazivă au fost trimise în secţiile COVID din interiorul spitalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Clar că la acest moment există posibilitate de creştere. Spre exemplu, la Iaşi se redeschide spitalul de campanie, spitalul de la Leţcani care a fost închis după ce s-a liniştit situaţia pe durata iernii. La Bucureşti, pe lângă unitatea mobilă de terapie intensivă care este la Spitalul Marius Nasta, acum instalăm una la Spitalul Sfântu Ioan şi una, probabil, va fi instalată lângă spitalul Victor Babeş”, a declarat Arafat.
El a explicat că se iau aceste măsuri „pentru că locurile nu sunt suficiente”. Conform lui Raed Arafat, „există premise” şi pentru creşterea capacităţii secţiilor de terapie intensivă din interiorul unor spitale. 
Acesta a precizat că în secţiile COVID au fost distribuite în ultimele 10 zile aproape 500 de ventilatoare pentru ventilaţie non-invazivă.
„Au început colegii să le instaleze. Deci există mai multe măsuri pe carele luăm în acest moment şi pe partea de suplimentare de dotare şi pe partea de suplimentare de locuri ”, a adăugat Raed Arafat.
Secretarul de stat în MAI a menţionat că a semnat ordinele de detaşare pentru mai mulţi medici şi medici rezidenţi care „pleacă în mai multe zone să ajute”.
Premierul Florin Cîţu a cerut duminică, la şedinţa Comitetului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI), în perspectiva unei intensificări a valului 3 al pandemiei de COVID-19, creşterea numărului paturilor ATI la 1.600 şi ientificarea unor spitale care ar putea trata pacienţi COVID-19, asigurarea echipamentelor de protecţie şi a stocurilor de medicamente, un plan pentru situaţia în care va fi necesară detaşarea cadrelor medicale, precum şi continuarea în forţă a vaccinării. Cîţu subliniază că în România nu este o creştere accelerată a infectărilor cu noul coronavirus, dar măsurile sunt luate din precauţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.