Aproximativ 400 de manifestanţi au ajuns, duminică seară, în faţa sediului DNA. Pe traseul de la Piaţa Victoriei, pe care l-au parcurs pe trotuar, nefiind lăsaţi de către jandarmi să meargă pe carosabil, oamenii s-au aşezat pe jos, în mai multe intersecţii, scandând "Vrem o bandă" sau "Jandarmeria apără hoţia".
Manifestanţii au ajuns în jurul orei 10.45 la DNA, punctul final al protestului, unde au aplaudat.
Ei scandează "Susţinem DNA" şi "DNA, nu uita, strada e de partea ta", "Bravo".
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Protestul a început în Piaţa Victoriei, iar oamenii au parcurs traseul Piaţa Romană - Universitate - Piaţa Unirii, scandând "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă", "Rezistăm, nu cedăm", "Luptăm, luptăm şi câştigăm", "Susţinem DNA", "Fără prag", "DNA să vină să vă ia".
Oamenii - însoţiţi de jandarmi - au mers în coloană pe trotuar, nefiind lăsaţi de către jandarmi să ocupe carosabilul.
O parte a protestatarilor s-au aşezat pe jos, în mai multe intersecţii, scandând "Jandarmeria apără hoţia", "Ruşine Carmen Dan" şi "Vrem o bandă", referindu-se la solicitarea adresată jandarmilor de a-i lăsa să circule pe o bandă a bulevardului, şi nu doar pe trotuar. De altfel, au avut loc mici altercaţii între jandarmi şi protestatari, cărora le-a fost împiedicat accesul pe carosabil. La intersecţia cu Calea Victoriei, manifestanţii au blocat circulaţia, pentru scurt timp, după ce s-au aşezat pe jos pe bulevard.
În Piaţa Universităţii, protestatarii au cântat imnul naţional.
De asemenea, ei s-au oprit şi în faţa Primăriei Capitalei, unde au scandat "Demisia".
Manifestanţii, care susţin "independenţa justiţiei", s-au strâns în jurul orei 19.00 în Piaţa Victoriei, iar după ora 20.30 au plecat spre sediul DNA. Ei au avut pancarte cu mesaje precum "Justiţia e dreptul fiecăruia la sănătate morală", "Susţinem LCK", "Mustaţa de la Tel Drum, hai la DNA". În Piaţa Victoriei au apărut şi manechinele în zeghe având chipurile lui Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Grindeanu, Ion Iliescu, pe care manifestanţii le-au luat pe traseul spre DNA.
Manifestaţia a fost convocată pe Facebook.
"Penalii din politică au declanşat atacul final pentru blocarea DNA. Primul subiect major pus pe agenda publică de noul guvern vizează vechea preocupare a infractorilor şi inculpaţilor din politică: Decapitarea DNA. Atacul a fost declanşat luni de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, sub pretextul unui nou control la DNA. A fost amplificat la televiziunile şi în ziarele cu patroni condamnaţi sau inculpaţi care au interese comune cu polticienii corupţi unde s-a declanşat o campanie de denigrare a conducerii DNA. Aceste demers este împotriva interesului public de continuare a operaţiunilor care combat corupţia şi afectează grav principiul independenţei Justiţiei", spun organizatorii, susţinând că nu vor accepta blocarea DNA.
Organizatorii protestului mai spun că are loc "un nou asalt asupra DNA, într-un context mai grav decât până acum pentru că politicienii penali au depăşit bariere importante".
"Ieşim iar în stradă pentru a suţine independenţa Justiţiei, pentru a susţine DNA şi pentru a arăta mafioţilor că nu pot trece peste bariera rezistenţei oamenilor cinstiţi", au mai transmis organizatorii protestului.
Câteva sute de persoane au protestat şi în 2 iulie, în Piaţa Victoriei, de unde au mers în marş până în Piaţa Constituţiei. Protestul "Împreună salvăm ţara de corupţi" a fost generat, conform organizatorilor, de "enorma dezamăgire" reprezentată de numirea noului prim-ministru, dar şi de mai multe decizii ale Curţii Constituţionale a României, precum decizia de constituţionalitate a desfiinţării noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi desfiinţarea infracţiunii de tentativă la abuz în serviciu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.