Protestele de la Cluj-Napoca şi Sibiu, la care au participat peste 4.500 de oameni, s-au încheiat, după ce manifestanţii au mărşăluit pe străzile din zona centrală a celor două oraşe şi au cântat Imnul Naţional, ei spunând că vor ieşi în stradă şi în zilele următoare. Câteva sute de oameni s-au adunat şi în alte oraşe din ţară.
Primii manifestanţi au început să vină în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca de la ora 18.30, după aproximativ o oră şi jumătate numărul protestatarilor ajungând la 1.500.
În jurul orei 20.00, oamenii au plecat într-un marş pe străzile din oraş, iar pe traseu lor li s-au alăturat numeroase grupuri de clujeni, astfel că numărul acestora a crescut la aproximativ 3.500.
Clujenii au venit cu steaguri tricolore, vuvuzele şi flueiere, dar şi cu pancarte cu mesaje împotriva Guvernului şi a liderilor PSD, şi au scandat ”Demisia”, ”Hoţii, hoţii”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”O dorinţă sinceră, România liberă”.
Marşul s-a încheiat după aproape o oră, protestatarii revenind în Piaţa Unirii, unde au cântat Imnul Naţional.
Acţiunea de protest s-a încheiat în jurul orei 21.45, oamenii spunând că vor reveni în piaţă pentru a cere demisia Guvernului Grindeanu şi în zilele următoare.
La Sibiu, aproximativ 1.200 de persoane au mărşăluit prin centrul oraşului şi au scandat lozinci împotriva Guvernului.
Oamenii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş, având pancarte cu mesaje împotriva guvernanţilor, precum: ”Legea-i lege pentru toţi, nu făcută pentru hoţi”, după care au plecat în marş.
Protestul s-a încheiat după aproximativ două ore, fără incidente.
Câteva sute de persoane au protestat şi în alte oraşe din ţară, în pofida frigului.
La Alba Iulia, aproximativ 30 de persoane s-au adunat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din oraş, unde au scandat ”Hoţii, hoţii!”, „Demisia!”, sau „Jos Guvernul!”. Şi la Arad, 50 de persoane au protestat, la fel ca în ultimele două seri, fără pancarte, fluiere sau vuvuele, ei având doar un steag.
Şi la Braşov, 70 de oameni au ieşit în stradă, unde au strigat ”Zi de Zi aici vom fi“ şi ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi“, în timp ce la Constanţa au fost 50 de persoane, iar la Craiova, 20.
La Galaţi, aproximativ 80 de persoane au ieşit în zona centrală a municipiului, deşi temperaturile au fost negative, şi au cerut demisia Guvernului, iar la Oradea, peste 50 de persoane au protestat în Piaţa Unirii, cerând demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu şi a preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.