Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, duminică seara, la Cluj-Napoca, pentru a forma un steag al Uniunii Europene şi pentru a protesta faţă de Guvernul Grindeanu, pe care oamenii îl acuză de încercări de a submina justiţia, aceştia cerând demisia actualului premier.
Oamenii au început să se adune în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca în jurul orei 19:00, aşa cum s-a întâmplat în mai multe rânduri în ultimele trei săptămâni.
În pofida frigului de afară, oamenii au venit pentru a protesta, dar şi pentru a încerca să formeze un steag uman în care stelele să fie reprezentate de oameni care au ţinut ridicate foi albastre luminate cu ajutorul telefoanelor mobile.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Mulţimea a pornit în marş în jurul orei 20:00, oamenii parcurgând un traseu de aproximativ doi kilometri pe câteva dintre străzile din centrul Clujului. Aceştia au avut steaguri tricolore, pancarte cu mesaje precum „#rezist”, „Corupţia ucide”, „PSD, ciuma Roşie” şi au scandat „Hoţii, Hoţii”, „Ziua muncim, noaptea vă păzim” sau „Uniţi salvăm toată România”.
Spre finalul manifestaţiei, oamenii au intonat şi o parte a imnului naţional, iar în jurul orei 22:00 au început să plece.
Aproximativ 50 de persoane la protestul de la Timişoara; în Piaţa Victoriei au fost aduse prăjituri "#rezist"
Aproximativ 50 de persoane protestează, duminică seară, la Timişoara, faţă de membrii Executivului, iar în Piaţa Victoriei, din municipiu, au fost aduse prăjituri cu mesajul ”#rezist” şi a fost format un steag al Uniunii Eutopene cu ajutorul unor hârtii şi cu telefoanele mobile.
Cei aproximativ 50 de oameni care participă la protestul de la Timişoara s-au adunat în Piaţa Victoriei, duminică seara, având banderole albe pe care au scris mesajul ”#rezist”. Unii dintre cei prezenţi poartă steaguri tricolore, iar alţii au adus câteva pancarte cu mesaje la adresa guvernanţilor.
Oamenii prezenţi la protestul de la Timişoara au strigat lozinci precum: ”Demisia” sau "Europa" şi chiar au format un steag al Uniunii Europene iluminând cu lanternele telefoanelor mobile coli de hârtie albastre şi steluţe de hârtie galbene.
În Piaţa Victoriei, unul dintre cei prezenţi a împărţit prăjituri pe care a scris mesajul: ”#rezist”.
De asemenea, cei prezenţi au fost îndemnaţi să semneze ”Proclamaţia România 2017+”.
Organizatorii spun că acesta este ultimul protest care se va organiza la Timişoara, iar de acum înainte, în fiecare duminică, cine doreşte este aşteptat în Piaţa Sfântul Gheorghe, aflată în zona centrală a oraşului, pentru a dezbate teme precum corupţia sau tăierea pădurilor.
Drapele uriaşe în Piaţa Sfatului din Braşov, unde 200 de oameni au ieşit în stradă pentru a sărbători abrogarea Ordonanţei 13
Aproximativ 200 de persoane au ieşit din nou în stradă, duminică seară, în faţa Prefecturii Braşov pentru a sărbători abrogarea Ordonanţei 13, oamenii mergând apoi în marş în Piaţa Sfatului, din municipiu, unde au fluturat drapele uriaşe. Pe parcursul marşului, protestatarii au scandat lozinci, între care "ALDE şi PSD aceeaşi mizerie“.
Protestul braşovenilor a început duminică seară, după ora 19.00. Iniţial, aproximativ o sută de oameni s-au strâns în faţa Prefecturii, unde au strigat: "Uniţi salvăm toată România“ şi "Vrem o ţară fără corupţie“.
Protestatarii au pornit apoi în marş spre Piaţa Sfatului, iar pe drum numărul lor s-a dublat. Ei au scandat tot drumul: "ALDE şi PSD aceeaşi mizerie“.
Ajunşi în Piaţa Sfatului, oamenii au fluturat două drapele uriaşe de 12 metri lungime pe opt metri l['ile, unul al României şi altul al Uniunii Europene, pe care era scris "Here, Now“ - "Aici, Acum“. Protestul se încheie la ora 21.00, odată cu intonarea Imnului naţional.
"Românii trebuie să ştie că vocea lor contează şi că guvernanţii trebuie să ţină cont de opinia publică în mod permanent, nu doar o dată la patru ani, cu ocazia alegerilor. Credem că cei care au legiferat, dar şi cei care au girat emiterea OUG 13, respectiv Guvernul, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, alături de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, trebuie să-şi asume responsabilitatea politică pentru gesturile lor şi să demisoneze din funcţiile publice pe care le deţin. Ne dorim pentru noi şi pentru copiii noştri o Românie unită a cărei dezvoltare să nu mai fie frânată de corupţia endemică ce ne-a afectat în ultimii 27 de ani“, a declarat Codruţ Bucur, unul dintre coordonatorii evenimentului de la Braşov.
Protest în faţa Prefecturii Alba, unde s-a cerut demisia Guvernului şi a fost lansată o şampanie cu eticheta "lacrimi de PSDist" - FOTO
Douăzeci de persoane au protestat, duminică seară, în faţa Prefecturii Alba, cerând demisia Guvernului Grindeanu, dar exprimându-şi, totodată, bucuria că protestele din stradă au avut succes şi Ordonanţa 13 a fost abrogată, protestatarii lansând o şampanie cu eticheta "lacrimi de PSDist".
Cei aproximativ 20 de protestatari s-au adunat, duminică seară, în jurul orei 18.00, în faţa sediului Prefecturii Alba, fără să mai poarte pancarte, ci doar insigne cu mesajul "#rezist".
De data aceasta, protestatarii nu au mai scandat lozinci, ci au rămas tăcuţi, timp de aproape o oră, vorbind despre ce se mai întâmplă pe scena politică.
Protestatarii au lansat, în semn de bucurie, pentru că acţiunile în stradă au avut ecou şi a fost abrogată Ordonanţa 13, o şampanie căreia i-au înlocuit eticheta cu o una realizată de ei, pe care au scris "lacrimi de PSDist".
La recomandarea jandarmilor, protestatarii nu au deschis şampania pentru a nu se interpreta că este consum de băuturi alcoolice în public.
Câteva zeci de persoane au protestat şi la Iaşi, Galaţi şi Constanţa cerând demisia Guvernului
Câteva zeci de persoane au protestat, duminică seară, şi la Iaşi, Galaţi şi Constanţa cerând demisia Guvernului şi scandând: "Uniţi, salvăm toată România”, "Nu mai acceptăm penali, hoţi, bandiţi şi criminali”, "Preşedintele de Cameră, zece ani de carceră" sau purtând pancarte cu mesaje precum: "Nu vrem sclavie”, “Am alergie la minciună şi hoţie”.
În Piaţa Unirii, din Iaşi, s-au adunat, duminică seară, aproximativ 50 de persoane care cer demisia Guvernului Grindeanu. Protestatarii au venit cu steaguri ale României, Uniunii Europene şi ale Statelor Unite ale Americii şi au fluiere şi vuvuzele. Oamenii scandează "Demisia, Demisia”, "Uniţi, salvăm toată România” şi "Nu mai acceptăm penali, hoţi, bandiţi şi criminali”.
Pe pancarte se poate citi "În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, "Cu o mână ne daţi, cu două ne luaţi”, "Aţi greşit, acum plecaţi” şi "Demisia guvernului bolşevic”.
Aproximativ 50 de persoane s-au strâns duminică seara, în zona centrală a municipiului Galaţi, unde au scandat lozinci împotriva Guvernului şi au ascultat la boxe melodia "Another Brick In The Wall" a formaţiei Pink Floyd.
Manifestanţii, având în piept insigne pe care scria "#rezist", s-au strâns pe platoul din faţa sediului Prefecturii şi au scandat "Guvern penal, marş la tribunal", "Preşedintele de Cameră, zece ani de carceră", "PSD-ciuma roşie", "Jos labele de pe justiţie" sau "Nu tăiaţi pădurile să vă faceţi vilele". Totodată, protestarii au adus şi boxe la care au ascultat melodia "Another Brick In The Wall" a formaţiei Pink Floyd.
Proteste similare au avut loc la Galaţi în fiecare seară pe parcursul ultimelor săptămâni.
Şi în faţa Prefecturii din Constanţa s-au adunat, duminică seara, în jur de 50 de persoane, solicitând demisia Guvernului şi strigând “Jos penali”, “Noaptea ca hoţii”.
Manifestanţii au început să se strângă începând cu ora 19.00 pe platoul din faţa Prefecturii. Ei au pancarte pe care scrie: “Plecăm odată cu voi”, „Nu vrem sclavie”, “Am alergie la minciună şi hoţie”. Protestatarii scandează „Jos penalii”, “Noaptea ca hoţii”, “Fără graţiere”, “Jos Guvernul”, “DNA să vină să vă ia”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.