Protestul asociaţiilor civice care militează pentru Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, programat pentru vineri în faţa Guvernului, nu a fost autorizat de Primăria Capitalei. Organizatorii anunţă că oamenii se vor aduna, totuşi, în Piaţa Victoriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cătălin Urtoi, reprezentant al Asociaţiei "Împreună pentru A8", a declarat, joi, pentru News.ro, că Primăria Capitalei nu a autorizat acţiunea de protest programată, vineri, începând cu ora 10.00, în Piaţa Victoriei, la care urmează să participe câteva zeci de persoane.

"Am cerut aprobare pentru un eveniment cu 50 de oameni pentru vineri, între orele 10.00 şi 16.00. De la primăria Capitalei ni s-a transmis că acţiunea nu a fost autorizată, întrucât în zonă are loc un alt eveniment. Vom fi totuşi prezenţi în Piaţa Victoriei, cu steaguri şi bannere", a spus Cătălin Urtoi.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

El a precizat că la protest vor participa reprezentanţi de la asociaţiile
"Împreună pentru A8", "Moldova vrea autostradă", "Pro Infrastructură" şi "Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei".

Asociaţiile civice care militează pentru Autostrada Iaşi - Târgu Mureş au cerut, joi, demiterea şefului CNAIR, numirea unui ministru competent la Transporturi, precum şi stabilirea unui calendar cu termene clare pentru finalizarea studiilor de fezabilitate la autostradă.

"Cerem numirea de îndată a unui ministru al Transporturilor competent, în persoana unui specialist în domeniu, cu expertiză şi capacitate dovedită de a administra un portofoliu extrem de complex, care gestionează bugete de miliarde de euro. Solicităm restructurarea imediată a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin demiterea actualului Director General, Narcis Ştefan Neaga, şi recrutarea prin concurs a unui profesionist cu competenţe dovedite în domeniu, căruia să îi fie atribuit un mandat pe termen mediu/lung", susţin cele patru asociaţii.

Totodată, reprezentanţii societăţii civile cer scoatere la licitaţie a lucrărilor tehnice pentru completarea şi actualizarea studiilor de fezabilitate în ceea ce priveşte tronsoanele Târgu Mureş - Ditrău şi Ditrău - Târgu Neamţ.

De asemenea, cele patru asociaţii solicită renunţarea la procedura "parteneriat public-privat (PPP)" în ceea ce priveşte implementarea proiectului pentru secţiunea Cristeşti - Paşcani - Leţcani şi preluarea imediată şi necondiţionată de către Ministerul Transporturilor a întregului tronson Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni, de la Comisia Naţională de Statistică şi Prognoză.

Asociaţiile civice aşteaptă stabilirea unor termene clare pentru finalizarea studiilor de fezabilitate şi asumarea acestora în mod concret de către Ministerul Transportului şi CNAIR, pentru lucrările privind toate tronsoanele Autostrăzii Unirii: Târgu Mureş - Ditrău, Ditrău - Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni.

Totodată, asociaţiile semnatare cer stabilirea unui calendar clar pentru realizarea tronsoanelor Paşcani - Suceava şi Suceava - Siret din cadrul Autostrăzii A7 (Ploieşti - Bacău - Suceava - Siret) şi scoaterea la licitaţie cât mai rapid a documentaţiilor tehnice pentru studiu de fezabilitate şi proiect tehnic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.