Ministerul Educaţiei a publicat, pentru consultare, proiectul de Metodologie privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar. Ordinul de ministru pentru aprobarea acesteia urmează să fie emis în 14 iunie, iar proba scrisă a concursului este programată în 27 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proiectul este publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, fiind supus consultării publice timp de 10 zile, începând din 4 iunie. Propunerile, sugestiile şi opiniile pot fi trimise pe adresa de e-mail concursdirectori2021@edu.gov.ro.

Astfel, pentru a ocupa funcţia de director sau de director adjunct, un cadru didactic trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să fie absolvent al învăţământului superior cu diplomă de licenţă sau atestat de echivalare, să fie titular în învăţământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată, să aibă o vechime în învăţământul preuniversitar de minim 5 ani; să aibă calificativul „Foarte bine“ acordat în ultimii 2 ani şcolari lucraţi efectiv la catedră în funcţii didactice sau în funcţii de conducere ori în funcţii de îndrumare şi control; să nu fi fost sancţionat disciplinar în ultimul an şcolar; să nu fie lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învătământ prin hotărare judecătorească definitivă de condamnare penală; să fie apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, să nu fi avut statutul de „lucrător al Securităţii“ sau „colaborator al Securităţii“.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În cazul unităţilor de învăţământ cu predare integrală în limbile minorităţilor naţionale, directorul are obligaţia cunoaşterii limbii respective, dovedită cu documente. În cazul unităţilor de învăţământ cu secţii de predare în limbile minorităţilor naţionale, în care sunt normate una sau mai multe funcţii de director adjunct, unul dintre directori are obligaţia cunoaşterii limbii respective, dovedite cu documente.

Concursul constă într-o probă scrisă - rezolvarea de către candidaţi, în maximum 120 de minute, a unui test standardizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect, prin care se evaluează capacităţi şi competenţe relevante pentru activitatea de management educaţional, şi un interviu susţinut în fata unei comisii de evaluare, cu durata de 60 de minute pentru fiecare candidat.

La fiecare dintre probe candidatul trebuie să obţină cel puţin nota 7 pentru a fi declarat "admis".

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, ordinul de ministru pentru aprobarea metologiei ar urma să fie emis în 14 iunie. În 18 iunie este programată anunţarea concursului (publicarea funcţiilor vacante pentru care se organizează concursul). Între 21 şi 30 iunie, ar urma să aibă loc depunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică dedicată, dosarele urmând a fi evaluate în perioada 1-8 iulie.

Candidaţii admişi la evaluarea dosarelor vor fi anunţaţi în 9 iulie.

Desfăşurarea probei scrise este programată pentru 27 iulie.

Între 1 şi 10 septembrie va avea loc înregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează.

Proba de interviu ar urma să aibă loc în perioada 11 octombrie-26 noiembrie, iar rezultatele finale să fie validate în 6-8 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.