Deputaţii au adoptat, decizional, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.113/2022 privind unele măsuri necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, decontarea unor cheltuieli privind sprijinirea refugiaţilor din Ucraina, precum şi acordarea de granturi din fonduri externe nerambursabile pentru investiţii destinate retehnologizării IMM-urilor. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 113/2022 prin care sunt stabilite măsuri necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, respectiv categoriilor de cupluri mamă - nou-născut care beneficiază de sprijin material pe bază de tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile şi stabilirea unor măsuri de distribuire a acestora, precum şi cadrul legal privind eligibilitatea cheltuielilor efectuate de beneficiari.

Totodată, este vizată instituirea unui mecanism de decontare din cadrul Programului operaţional Capital uman 2014-2020, a anumitor cheltuieli legate de migraţia generată de agresiunea militară a Federaţiei Ruse, pentru cetăţenii ucraineni, străinii sau apatrizii care provin din zona conflictului armat din Ucraina, care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina şi Republica Moldova.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În acelaşi timp, se acordă granturi din fonduri externe nerambursabile, pentru investiţii destinate retehnologizării IMM-urilor din industria alimentară şi a construcţiilor.

Pe 19 septembrie 2022, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei Deputaţilor fiind decizional. Astfel, legea merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.