Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va supune votului în şedinţa următoare proiectele de hotărâre privind transmiterea către companiile municipale Parking Bucureşti SA, Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA şi Managementul Traficului SA a patrimoniului pentru serviciile publice pe care le vor prelua aceste companii. Primarul Capitalei Gabriela Firea a scos din proiectele de hotărâre, la şedinţa din martie, toate anexele cu patrimoniul (terenuri, clădiri etc.) care ar fi trebuit să intre în administrarea companiilor după ce PNL şi USR au anunţat că votează împotrivă, în condiţiile în care era necesar votul de două treimi.
Proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi presupun aprobarea listei bunurilor şi tarifelor serviciului de construire, modernizare, reparare şi întreţinere a arterelor de circulaţie, a podurilor şi a pasajelor, ale serviciului de administrare a parcărilor şi, respectiv, a serviciului privind traficul şi circulaţia rutieră.
De exemplu, proiectul de hotărâre referitor la transmiterea patrimoniului pentru Compania Municipală Parking SA stabileşte tariful de 2,5 lei pe oră pentru staţionarea maşinilor parcate pe locurile special amenajate de luni până vineri, în intervalul 6.00 – 19.00 (cu posibilitate de extindere până duminică) şi de 1,5 lei pe oră pe timpul nopţii. De asemenea, pentru locurile de parcare publice aflate la mai puţin de 50 de metri de hoteluri, magazine, săli de spectacole sau baze sportive, locuri rezervate pe bază de contract, tariful preferenţial este de 2,5 lei/oră/24 de ore/zi. Pentru riverani, tariful propus este de 80 de lei pe lună, pachetul lunar pentru persoanele fizice care plătesc în avans, în baza unui contract este de 400 de lei pe lună/autoturism, în timp ce tariful pentru serviciul de blocare/deblocare a autovehiculelor este de 200 de lei pe lună.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Consilierii generali au aprobat în şedinţa din 28 martie o serie de proiecte de hotărâre referitoare la aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 ale companiilor municipale, precum şi referitoare la delegarea unor servicii publice către acestea. Astfel, serviciile de administrare a parcajelor publice, cimitire şi crematorii, spaţii verzi, lacuri, ştranduri, afişaj stradal, locuinţe şi spaţii comerciale, optimizarea circulaţiei, modernizarea şi întreţinere drumuri au fost delegate către nouă din companiile municipale.
Primarul Capitalei Gabriela Firea a scos din proiectele de hotărâre toate anexele cu patrimoniul (terenuri, clădiri etc.) care ar fi trebuit să intre în administrarea companiilor, după ce PNL şi USR au anunţat că votează împotrivă, în condiţiile în care era necesar votul de două treimi. Fără patrimoniu, proiectele de hotărâre pot trece cu majoritatea simplă, deţinută de PSD-ALDE.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.