Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a anunţat, vineri, lansarea proiectului „Apărarea complexă a localităţilor situate în Delta Dunării pentru minimizarea riscului inundaţiilor asupra vieţii, judeţul Tulcea”
“Obiectivul general constă în: reducerea riscului de producere a dezastrelor naturale cu efect asupra populaţiei, a bunurilor materiale şi obiectivelor social – economice, reducerea riscului la inundaţii asociat schimbărilor climatice, reducerea efectelor datorită undelor de viitură pe Dunare, şi a pagubelor cu efect asupra populaţiei, a bunurilor materiale şi obiectivelor social – economice, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului şi a standardelor de viaţă”, se arată în comunicat.
ABADL a amenţionat că obiectivele specifice constau în: reducerea efectelor precipitaţiilor şi infiltraţiilor în intravilanul localităţilor prin reabilitarea staţiilor de pompare şi a sistemelor de canale de desecare; apărarea împotriva inundaţiilor a localităţilor Ilganii de Sus şi Vulturu prin realizarea de lucrări de închidere a liniei de apărare existente pentru protejarea incintelor localităţilor.
Lucrările aferente proiectului au fost structurate în trei obiective de investiţie.
Primul obiectiv se referă la reabilitarea şi modernizarea staţiilor de evacuare a excesului de apă din intravilanul localităţilor Periprava, Sulina, Letea, Pardina, Crişan, Sfântu Gheorghe, Gorgova, Mila 23, din Delta Dunării, provenit din precipitaţii şi infitraţii, ce include: reabilitarea a nouă staţii de pompare existente din Delta Dunării.
Obiectivul numărul 2 are în vedere apărarea împotriva inundaţiilor a localităţii Vulturu, comuna Maliuc, judeţul Tulcea, şi include: două staţii de pompare şi închiderea linie de apărare în localitatea Vulturu cu o lungime de 9.465,00 metri.
Obiectuvul numărul 3 îşi propune apărarea împotriva inundaţiilor a localităţii Ilganii de Sus, comuna Maliuc, judeţul Tulcea şi include staţie de pompare şi închiderea liniei de apărare în localitatea Ilganii de Sus cu o lungime de 3.790,00 metru.
Valoarea totală a contractului de finanţare este de 56.828.237,79 de lei (85% Fondul de coeziune şi 15% Bugetul de stat).
Data estimată de finalizare a proiectului este: 30 noiembrie 2023.
Proiectul este realizat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor în parteneriat cu Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) – Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.