Cel mai dificil de realizat nu sunt atât investiţiile în sănătate, anul acesta fiind alocate peste 2 miliarde euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ci resursa umană din domeniu, care trebuie stabilizată şi dezvoltată astfel încât serviciile medicale să poate fi furnizate nu numai în centrele universitare, ci cât mai aproape de cetăţeni, a arătat, în deschiderea Profit Health.forum, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Cred că trebuie să simplificăm puţin lucrurile şi să vedem ce aşteaptă un pacient atunci când se adresează unui serviciu medical. Aşteaptă în primul rând să nu fie purtat în prea multe chestiuni de natură administrativă şi birocratică, să i se asculte problema sau să poată să-şi împărtăşească problema de sănătate, să fie investigat, să primească un tratament şi la sfârşit să îşi îmbunătăţească starea de sănătate”, a arătat ministrul Rafila .

Acesta a subliniat importanţa comportamentului şi serviciilor preventive care fac în cele din urmă cât mai puţin necesar accesul la serviciile de sănătate mai complexe.
Ministrul Rafila a declarat că în privinţa dezvoltării investiţiilor în sistemul de sănătate, în acest an a fost pus în funcţiune un palier foarte divers de investiţii, fără precedent în sănătatea românească, de peste 2 miliarde euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, vizând cabinete de medici de familie, ambulatorii de specialitate, unităţi pentru controlul infecţiilor, secţii de neonatologie, deblocarea celor trei spitale regionale.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Ceea ce cred însă că este cel mai dificil de realizat nu sunt investiţiile, este vorba despre resursa umană care trebuie adresată, stabilizată, dezvoltată încât serviciile medicale să poată să fie oferite nu numai în centrele universitare, ci şi aproapae de cetăţeni”, a spus ministrul Săntăţii.

În acest sens, ministerul de resort a adoptat o strategie pentru resursele umane şi strategii sectoriale care au fost au fost deja elaborate în planuri sectoriale, iar acest proces beneficiază de parteneriat cu organizaţia universităţilor de medicină şi farmacie din România.

Totodată, potrivit ministrului Rafila, vor trebui implicate şi autorităţile locale în atragerea resurselor umane în localităţi mai puţin favorizate din punct de vedere economic şi există modelele de bună practică în multe localităţi mai mici din România, care trebuie replicate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.