Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat, sâmbătă, că se lucrează la construcţia Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav, fiind mai multe licitaţii în derulare, astfel că aeroportul ar putea fi gata în doi ani.
Edilul a participat sâmbătă la un eveniment organizat sâmbătă de Ursus Breweries, cel mai mare producător de bere din România, care a inaugurat sâmbătă primul loc de relaxare din ţară în Braşov, oraşul de origine al brandului Ciucaş.
"Proiectul privind construcţia aeroportului se derulează acum, este în execuţie, se lucrează la diferite faze. S-au făcut licitaţiile pentru terminal, a fost o adjudecare, însă o companie din Bucureşti (asociaţia Asocierea Bog’Art – UTI Grup – UTY Facility Management, n.r.) a contestat. Să sperăm că după ce se termină cu contestaţiile, se va trece la faza de execuţie a terminalului de la aeroport", a declarat sâmbătă primarul Braşovului, George Scripcaru.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Acesta precizează că investiţia ar aduce efecte pozitive.
"Aeroportul este executat într-o proporţie de 48-50% în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură sau de tren, lucrările adiacente, s-au făcut procedurile de achiziţie privind autospecialele, pentru turnul de control este stabilită procedura cu ROMATSA. Pista există, se execută acum lucrări conexe care fac parte din proiectul în ansamblu. Fără să luăm în calcul anumite etape procedurale care nu ţin de noi, dacă suntem optimişti, în doi ani de zile se poate ateriza pe aeroportul de la Braşov", a adăugat el.
Este un aeroport construit de la zero, cu bani din bugetul local, afirmă primarul, care subliniază că proiectul a necesitat până acum investiţii de 75 milioane euro.
"Este un aeroport făcut cu fonduri locale la nivelul municipiului Braşov, cu împrumuturi de la bănci, pe structura proprie bugetară", mai spune George Scripcaru.
Bugetul primăriei alocat pentru investiţii în acest an este de 50 milioane euro, spune el, în special în partea de infrastructură sau educaţie.
"Facem la Şcoala Profesională Germană Kronstadt o clădire cu 300 de camere pentru elevi, că nu mai încap, sunt prea mulţi elevi şi nu au unde să fie cazaţi, deoarece sunt din alte localităţi. Am aprobat această investiţie săptămâna trecută şi vom începe lucrările de execuţie după ce terminăm procedura de achiziţie a executantului", a mai spus primarul.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.