Primăria Craiova a anunţat că pune la dispoziţia autorităţilor care gestionează epidemia de coronavirus Sala Polivalentă care poate fi transformată, la nevoie, într-un spital de campanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Primăria Craiova a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că Sala Polivalentă are o suprafaţă desfăşurată totală de peste 12.000 metri pătraţi, cu 2.000 de metri pătraţi doar suprafaţa terenului din interior şi oferă toate condiţiile necesare pentru amenajarea unui spaţiu suplimentar pentru tratarea bolnavilor de coronavirus.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a transmis că a decis să pună la dispoziţia autorităţilor responsabile în coordonarea epidemiei de coronavirus Sala Polivalentă, pentru a fi cât mai bine pregătiţi în faţa oricărui scenariu.

“Deşi ne-am luat toate măsurile pentru a face faţă cazurilor de Covid-19 şi am asigurat, deja, un număr de peste 600 de paturi în spitalele Victor Babeş şi Filantropia din subordinea Primăriei, niciun efort nu este de prisos când vine vorba de sănătatea şi siguranţa craiovenilor. Pentru a fi cât mai pregătiţi în faţa oricărui scenariu, am decis să punem la dispoziţia autorităţilor responsabile în coordonarea epidemiei de coronavirus cel mai potrivit spaţiu din administrarea Primăriei, pentru a putea fi transformat într-un spital de campanie”, a afirmat Mihail Genoiu.

El a precizat că a fost aleasă Sala Polivalentă datorită poziţiei şi construcţiei în sine, care oferă un grad ridicat de mobilitate atât pentru maşini, cât şi pentru cadrele medicale şi pacienţi.

“De asemenea, punem la dispoziţie tot ce presupune această structură, de la căi de acces, grupuri sanitare, ventilaţie, surse de energie electrică şi climatizare, până la personal de pază şi întreţinere. Sala Polivalentă a fost deja dezinfectată, iar această acţiune poate fi reluată imediat ce va deveni unitate medicală operaţională din punct de vedere medical”, a precizat edilul.

El a făcut un apel la autorităţi să ia în considerare utilizarea Sălii Polivalente ca spital de campanie.

“Fac apel la autorităţile statului responsabile de gestionarea, din punct de vedere medical, a acestei crize, să ia în considerare dotarea corespunzătoare a acestei clădiri şi tot ce presupune utilizarea ei ca un spital, pentru a preîntâmpina un posibil scenariu de înrăutăţire a situaţiei din unităţile spitaliceşti de pe teritoriul Craiovei. Municipalitatea îşi manifestă toată disponibilitatea pentru a ajuta, cu condiţia ca factorii responsabili de la nivel naţional să se implice în asigurarea echipamentelor medicale necesare şi a personalului calificat”, a mai declarat Mihail Genoiu.

Primăria Craiova a mai transmis că a luat din timp toate măsurile pentru a preveni răspândirea coronavirusului , menţionând că dovada că acestea au fost eficiente este că acolo au fost raportate cele mai puţine cazuri din ţară de pacienţi depistaţi cu coronavirus. 

Astfel, Primăria a mai transmis că locurile de joacă, parcurile, foişoarele, şcolile şi grădiniţele sau instituţiile publice şi mijloacele de transport în comun, pieţele şi târgurile au fost dezinfectate încă de la apariţia primelor cazuri, iar oamenilor li s-a restricţionat accesul chiar înainte de a fi emise ordonanţele militare.

Sursa citată mai precizează că administraţia locală a alocat din bugetul local, până acum, unităţilor medicale din subordine, şase milioane de lei în lupta împotriva coronavirusului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.