Primăria Capitalei anunţă marţi că au fost dezafectate încă aproximativ 100 km de cabluri aeriene ale serviciilor de telecomunicaţii de pe stâlpii din Capitală în ultimele 3 luni iar în total, Netcity a construit şi pus în funcţiune peste 2.800 km reţea subterană, din care aproximativ 1.100 în ultimii 3 ani şi jumătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost dezafectate încă aproximativ 100 km de cabluri aeriene ale serviciilor de telecomunicaţii (internet, televiziune, telefonie) de pe stâlpii din Capitală în ultimele 3 luni. În total, aproximativ 1.100 km cabluri aeriene au fost mutate de Netcity în reţele subterane, sigure şi autorizate în ultimii 3 ani şi jumătate”, anunţă Primăria Capitalei.

Potrivit instiutţiei, aceasta este o operaţiune care presupune mai multe etape. Astfel, în primă fază, Netcity realizează infrastructura subterană pentru sistemul de telecomunicaţii şi notifică deţinătorii cablurilor aeriene, apoi serviciile sunt furnizate prin cablurile din subteran. Ultimul pas este curăţarea cablurilor vechi de pe stâlpi de către Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”În total, Netcity a construit şi pus în funcţiune peste 2.800 km reţea subterană, din care aproximativ 1.100 în ultimii 3 ani şi jumătate. De asemenea, au fost dezafectate reţele aeriene pe o lungime de 2.300 km, din care 1.100 în ultimii 3 ani”, menţionează Primăria.

Pentru implementarea acestui proiect, Primăria Capitalei are în derulare un parteneriat public-privat cu compania Netcity încheiat în anul 2008, o investiţie în valoare de aproximativ 100 milioane Euro, finanţarea fiind asigurată în totalitate de către Netcity, iar redevenţa încasată de Municipiul Bucureşti este de 12% din veniturile realizate de Netcity din închirierea reţelei, în acest moment de peste 1,4 milioane de euro/an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.