Aproape 150 de copii şi tineri s-au reunit la Palatul Victoria, în prima ediţie a Summitului Copiilor - Vocea generaţiei noastre, educaţia, participarea copiilor la deciziile care îi privesc, schimbările climatice, sănătatea mintală, violenţa, bullyingul, discriminarea şi justiţia prietenoasă fiind temele principale ale discuţiilor. Copiii au propus, printre altele, crearea unei platforme online care să ofere informaţii şi suport pentru situaţii pe care tinerii nu reuşesc să le gestioneze şi introducerea în programa de liceu a unor ore obligatorii în care să se discute despre sănătatea mintală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Aproape 150 de copii şi tineri s-au reunit, luni, la Palatul Victoria, în prima ediţie a Summitului Copiilor - Vocea generaţiei noastre, eveniment organizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copiilor şi Adopţie, cu sprijinul Cancelariei Prim-ministrului. La finalul zilei, după discuţii şi dezbateri intense în sesiunea plenară şi în panelurile tematice, şi în urma dialogului şi schimburilor de idei constructive cu reprezentanţi ai autorităţilor, copiii au conturat soluţii şi propuneri de măsuri pentru subiecte sau probleme care îi preocupă sau care au impact asupra societăţii în general. Un rezumat al acestora va fi prezentat, curând prim-ministrului României, domnul Marcel Ciolacu, în cadrul unei întrevederi a acestuia cu o delegaţie a copiilor participanţi la summit”, arată Ministerul Familiei într-un comunicat. 
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Potrivit instituţiei, ”educaţia, participarea copiilor la deciziile care îi privesc, schimbările climatice, sănătatea mintală, violenţa, bullyingul, discriminarea şi justiţia prietenoasă au fost temele principale ale discuţiilor”. 
 
”Copiii au propus, printre altele, soluţii concrete de reducere a abandonului şcolar, prin implicare directă nu doar a şcolii şi a profesorilor, ci şi a părinţilor şi a comunităţii, crearea unei platforme online care să ofere informaţii şi suport pentru situaţii pe care tinerii nu reuşesc să le gestioneze, introducerea în programa de liceu a unor ore obligatorii în care să se discute despre sănătatea mintală, creşterea numărului de consilieri şcolari, constituirea unui Parlament Junior, un organ consultativ al copiilor care să le ofere cadrul pentru exercitarea dreptului de participare la deciziile şi procesele care îi privesc”, mai arată Ministerul Familiei.
 
Evenimentul a făcut parte din seria de întâlniri dedicate implementării Garanţiei europene pentru copii în România şi a avut scopul de a încuraja participarea activă şi implicarea tinerilor în procesul decizional. Asigurarea participării active şi incluzive a copiilor în luarea deciziilor care îi privesc este, de altfel, un principiu şi un obiectiv specific al Planului Naţional de Acţiune al Garanţiei. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.