Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat că nu este de acord cu carantinarea municipiului Timişoara şi a zonei periurbane, el solicitând ”cifrele, datele şi previziunile pe baza cărora se încearcă instituirea carantinei”. Nica a solicitat ca, în cazul în care primarul Dominic Fritz forţează carantina, să se ia o serie de măsuri printre care libertate de deplasare pentru persoanele vaccinate sau care au făcut deja boala şi alocarea unui număr suplimentar de vaccinrui de către Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Nu sunt de acord cu carantinarea fără discernământ a municipiului Timişoara şi a zonei periurbane. În cadrul discuţiilor de astăzi cu şeful DSU Raed Arafat, cu directorul DSP Timiş şi cu primarul Timişoarei am solicitat cifrele, datele şi previziunile pe baza cărora se încearcă instituirea carantinei. Până în momentul de faţă nu am primit argumente solide astfel că decizia mea este împotriva unei carantine formale, lipsite de eficienţă”, a scris Alin Nica pe pagina sa de Facebook.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş atrage atenţia că dincolo de măsurile de protecţie, Timişoara are nevoie şi de vaccinuri.
 
”Dincolo de respectarea distanţării sociale şi a normelor de igienă, Timişoara are nevoie de vaccinuri, de o informare corectă şi responsabilă a locuitorilor şi o abordare care să vizeze deopotrivă sectorul medical, pe cel economic şi pe cel al educaţiei”, a mai scris Nica.
 
Liderul CJ Timiş mai atrage atenţia că ar trebui luate unele măsuri, în cazul în care primarul Dominic Fritz va ”forţa carantina”.
 
”Dacă totuşi decizia primarului Timişoarei este de a forţa carantina, atunci atrag atenţia asupra necesităţii adoptării în paralel a următoarelor măsuri: libertate de deplasare pentru persoanele vaccinate şi pentru cele care au făcut deja boala; sprijin financiar compensatoriu de urgenţă pentru operatorii economici  afectaţi; alocarea de către Ministerul Sănătăţii a unui număr suplimentar de vaccinuri. În toamna anului trecut, la o rată de infectare comparabilă sau chiar mai mică dacă luam în considere faptul că au fost introduse în calcul şi focarele, a fost solicitată carantina pentru Timişoara şi a fost respinsă. Închei cu o întrebare retorică: ce s-a schimbat de atunci?”, a mai scris Nica pe Facebook.
 
Vineri, rata de infectare cu COVID-19, la Timişoara, a fost 7,56 cazuri la o mie de locuitori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.