Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Valeria Herdea, a afirmat că dezideratul este de a oferi calitate în privinţa serviciilor medicale, dar că trebuie să fim conştienţi şi de nivelul alocării bugetare. Herdea a menţionat că din cele 16,7 milioane de persoane asigurate, doar 6,2 milioane sunt plătitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Valeria Herdea a fost întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă, câţi asiguraţi plătesc contribuţii pentru sănătate şi despre faptul că în spaţiul public s-a discutat despre măsurile fiscale care ar putea fi introduse de anul viitor pentru a fi eliminate toate excepţiile rămase în vigoare. 
”Îmi cer scuze, dar despre măsuri fiscale nu cred că trebuie să discutaţi cu noi. (...) Avem întâlniri aproape săptămânale dacă nu bi-săptămânale, cu domnul ministru de Finanţe. Depunem cu toţii eforturi pentru a găsi soluţii, pentru că, din păcate, numărul de pacienţi creşte pe zi ce trece. Fondul alocat Sănătăţii a crescut mult faţă de alte dăţi, dar este insuficient în continuare, pentru că noi avem o alocare de 6,5% din Produsul Intern Brut, pe când alte ţări din vestul Europei au o alocare de 11-14%”, a afirmat Valeria Herdea.
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Ea a menţionat că dezideratul CNAS este de a oferi calitate în privinţa serviciilor medicale, dar că trebuie să fim conştienţi şi de nivelul alocării bugetare. 
„Dezideratul nostru este să oferim calitate, dar trebuie să fim conştienţi şi de nivelul alocării bugetare.  Atâta timp cât asta este alocarea bugetară, vom face tot ce se poate, dar nu putem face mai mult decât se poate. Şi este important să înţelegeţi că da, se depun eforturi consistente în a avea colaborare interinstituţională cu toate instituţiile abilitate pentru a putea accesa fonduri pe toate căile posibile. Ce este important să ştiţi este că, într-adevăr, la acest moment avem un total de 16.764.725 de persoane asigurate la nivelul Casei de Asigurări. Avem plătitori 6.238.919, neplătitori 10.526.606  din care fac parte pensionari, copii într-o formă de şcoală. Sigur există şi foarte multe categorii scutite. Nu toate sunt apanajul Casei de Asigurări, însă problemele de sănătate ale românilor sunt apanajul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. De asemenea reiterăm că şi la nivel Minister al Sănătăţii se derulează activităţi de prevenţie, deci există şi de acolo un sprijin consistent”, a explicat Valeria Herdea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.