Prefectura Capitalei anunţă luni că la finalul săptămânii trecute s-a încheiat prima parte a verificării centrelor rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi cele destinate copiilor din Bucureşti, iar bilanţul arată că au fost date 65 de măsuri de suspendare şi 7 măsuri de închidere, au fost aplicate amenzi în valoare totală de de 8.812.500 lei şi au fost instrumentate 5 dosare penale. Instituţia mai anunţă că în perioada imediat următoare, două echipe mixte îsi vor continua activitatea, întrucât pe perioada controlului a fost descoperit un număr semnificativ de societăţi/asociaţii care au obţinut acreditarea dar nu s-au licenţiat, fiind vorba de150 de astfel de cazuri, dintre care aproximativ 50 figurează cu personal de specialitate încadrat.
”La finalul săptămânii trecute s-a încheiat prima parte a verificării centrelor rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi cele destinate copiilor din Bucureşti.”, anunţă Prefectura, arătând că controlul a fost efectuat de 5 echipe mixte, în prima săptămână, cărora li s-au mai alăturat încă 3, în cea de-a doua săptămână.
Au fost controlate toate cele 201 centre licenţiate existente în Bucureşti, plus alte 6 centre clandestine, identificate pe parcurs, dintre cele licenţiate, 104 sunt centre de copii, 75 pentru persoane vârstnice (dintre care 72 licenţiate şi 3 doar acreditate), 21 centre pentru persoane cu dizabilităţi şi un centru pentru persoane dependente, arată instituţia. De asemenea, au fost date 65 de măsuri de suspendare şi 7 măsuri de închidere şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de de 8.812.500 lei; au fost instrumentate 5 dosare penale, anunţă Prefectura Capitalei.
Instituţia arată că ”în perioada imediat următoare, două echipe mixte îsi vor continua activitatea, întrucât pe perioada controlului a fost descoperit un număr semnificativ de societăţi/asociaţii care au obţinut acreditarea dar nu s-au licenţiat”.
”Vorbim despre 150 de astfel de cazuri, dintre care aproximativ 50 figurează cu personal de specialitate încadrat. Cu sprijinul Poliţiei Capitalei, pe măsură ce le vom identifica în teren, vom efectua acţiunea de control. De asemenea, în situaţiile în care vom fi sesizaţi, vom continua identificarea şi controlul locaţiilor clandestine”, arată Prefectura.
”Începând cu data de 01.09.2023, reprezentanţii echipelor mixte de control care au emis măsuri de suspendare a activităţii vor monitoriza şi relua acţiunile de verificare a centrelor”, se mai arată în comunicat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.