Cele mai căutate specializări în judeţul Prahova au fost Matematică-Informatică şi Ştiinţe ale naturii cu predare în sistem bilingv, unde s-a intrat cu medii foarte mari. Astfel, la liceul cu cele mai mari medii de admitere din judeţ, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” ultima medie de admitere la Matematică-Informatică bilingv engleză a fost 9,6, în timp ce la acelaşi liceu cea mai mică medie de admitere la Ştiinţe ale naturii cu predare bilingv germană a fost 8,96.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

De altfel, Colegiul „Mihai Viteazul” Ploieşti se Află pe primul loc în topul liceelor în ceea ce priveşte mediile de admitere, fiind urmat de alte două licee din Ploieşti, respectiv „Alexandru Ioan Cuza” şi Colegiul „Ion Luca Caragiale„ şi unul din Câmpina - Colegiul „Nicolae Grigorescu”.

La polul opus se situează licee tehnologice care au în programa şcolară specializări precum Industrie alimentară, Mecanică, Estetica şi igiena corpului omenesc, unde au fost admişi absolvenţi de gimnaziu cu medii puţin mai mari de 2 şi unde nu au fost ocupate toate locurile.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Spre exemplu, la Colegiul Agricol „Ghe. Ionescu Siseşti” din comuna Valea Călugărească, din 28 de locuri repartizate, conform programei şcolare, la speciializarea Industrie alimentară au fost ocupate doar 8 şi acelea cu medii foarte mici. La acest liceu a ajuns elevul cu cea mai mică medie de admitere din judeţ, respectiv 2,22. O situaţie similară se înregistrează şi la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” din municipiul Câmpina, unde va studia elevul care a obţinut a doua cea mai mică medie de admitere din Prahova, respectiv 2.98. Acesta a fost admis la specializarea Industrie alimentară, unde din 28 de locuri au fost ocupate doar 18.

În judeţul Prahova au rămas neocupate în urma repartizării computerizate peste 400 de locuri. Cele mai multe dintre acestea sunt la licee considerate slabe, însă există şi situaţii în care au rămas libere locuri la unităţi de învăţământ de prestigiu. Spre exemplu, Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Ploieşti, aflat în topul liceelor din judeţ, are libere cinci locuri la specializarea Filologie bilingv franceză.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.