Pontonul plutitor de la Mahmudia pentru copii cu dizabilităţi a fost repus pe linia de plutire, după ce în urmă cu o lună acesta s-a răsturnat. Acesta a fost dus la Tulcea pentru o inspecţie tehnică, dar şi pentru curăţare şi reparaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Reprezentanţii Fundaţiei Sera România, iniţiatorii proiectului de amenajare a pontonului pentru copiii cu dizabilităţi, au declarat, pentru News.ro, că procesul de ranfluare a durat trei săptămâni. 
 
"Vasul plutitor care va găzdui primul centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi din Delta Dunării a fost repus pe linia de plutire şi a ajuns la Tulcea pentru inspecţia tehnică, după un proces complex de ranfluare care a durat aproximativ trei săptămâni. Plutitorul ancorat la Mahmudia a fost repus pe linia de plutire de o întreagă echipă de specialişti ai colaboratorului din Sulina, contractat de Fundaţia Sera România pentru aceste servicii. Procedura a fost una minuţioasă şi complexă şi a pornit de la evaluarea vasului, urmată de proiectarea lucrării propriu-zise de ranfluare, transportarea materialelor necesare la Mahmudia şi achiziţia unora suplimentare. În plus, procesul a presupus şi intervenţia scafandrilor, care au etanşat cabinele, urmată de activităţile finale de repunere pe linia de plutire şi asigurarea navei, urmând ca firma contractaă să asigure supravegherea permanentă a vasului”, au explicat reprezentanţii Fundaţiei Sera.
 
 
Sursa citată a menţionat că vasul a ajuns la Tulcea pentru o inspecţie tehnică. 
 
"Vasul a ajuns între timp la Tulcea, unde urmează să aibă loc inspecţia tehnică şi activităţile de curăţare, reparaţii şi revopsire, alături de reamenajarea cabinetelor de terapii, pentru a redeveni funcţional şi a respecta conditiile legale privind licenţierea ca şi centru de servicii pentru copiii cu dizabilităţi”, a precizat Fundaţia Sera România. 
 
Reprezentanţii fundaţiei au menţionat că doresc ca acest centru să devină funcţional cât mai repede. 
 
"Am dorit să ne asigurăm că ranfluarea se realizează respectând toţi paşii, astfel încât, după punerea vasului pe linia de plutire, să fie îndeplinite toate condiţiile tehnice şi de siguranţă pentru a redeveni funcţional şi a putea oferi gratuit servicii de recuperare şi tratament pentru aproximativ 100 de copii cu dizabilităţi din comunităţile izolate din Delta Dunării. Acesta a fost şi rămâne scopul nostru şi al iniţiativei lansate recent, să ajutăm aceşti copii, care altfel nu ar avea resurse pentru tratament şi şansa la o viaţă mai bună. Ne bucurăm că am depăşit cu bine incidentul nefericit de luna trecută şi le mulţumim tuturor celor care ne-au întins o mână de ajutor şi ne-au sprijinit. Ne dorim să finalizăm în cel mai scurt timp şi restul etapelor pentru ca centrul să devina funcţional, deschis beneficiarilor noştri, asa cum ne-am propus, alături de partenerii noştri”, au afirmat reprezentanţii Fundaţiei Sera România. 
 
În urmă cu o lună, pontonul destinat copiilor cu dizabilităţi, inaugurat în prezenţa ministrului Muncii Raluca Turcan, s-a răsturnat şi a luat apă. 
 
"Din cauza condiţiilor meteo şi din cauza adâncimii mici a apei din acea zonă, vasul s-a sprijinit de fundul apei şi a început să se încline. În plus, ca urmare a unei defecţiuni la generatorul care asigura alimentarea electrică a pompelor de santină, menite să scoată apa, pontonul a început să ia apă. Precizăm că vasul nu este scufundat, ci a fost inundată o parte din subsol, fără să fi fost afectate dormitoarele sau cabinetele de terapie, iar situaţia se va reglementa în câteva zile”, a precizat Fundaţia Sera România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.