Pompierii români aflaţi în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetaţie au participat la misiuni de patrulare şi monitorizare în două zone din Nea Makri, precum şi la un exerciţiu comun. Marţi, în zona în care aceştia se află riscul de izbucnire a unor incendii este estimat la nivel mediu, fiind însă ridicat în zone din sudul Greciei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, marţi, că membrii Celulei de Coordonare a Ofiţerilor de Legătură, conducerea modulului din România, precum şi conducerea modulului din Republica Moldova au participat la o şedinţă de lucru, explicând că astfel de întâlniri au loc zilnic, pentru discutarea aspectelor de interes, planificarea activităţilor şi stabilirea misiunilor de sprijin, în funcţie de nevoile identificate, precum şi pentru organizarea exerciţiilor de pregătire în comun menite să susţină schimbul de bune practici.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Ulterior, personalul modulelor din România şi Republica Moldova a participat la o prezentare teoretică susţinută de membrii Celulei de Coordonare a Ofiţerilor de Legătură, în cadrul căreia au fost abordate cele mai importante aspecte privind misiunea de pre-poziţionare în Republica Elenă.
 
De asemenea, pompierii salvatori români au executat misiuni de patrulare şi monitorizare în două zone din Nea Makri, care au vizat inclusiv verificarea funcţionalităţii hidranţilor din regiunea respectivă, şi au participat la un exerciţiu în comun, pentru testarea procedurilor specifice de răspuns.
 
Potrivit Hărţii de Previziune a Riscului de Incendiu (civilprotection.gov.gr), pentru marţi riscul de incendiu este ridicat, pentru mai multe zone situate în sudul Greciei, însă pentru regiunea în care modulul României îşi desfăşoară activitatea nivelul de risc prognozat este unul mediu.
 
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, participă, în perioada 1 august-15 septembrie, pentru al patrulea an consecutiv, cu modulul naţional specializat de stins incendii de pădure, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor elene în gestionarea acestui tip de risc.
 
Schimbarea efectivelor se va realiza în 16 şi 31 august, urmând ca alte două serii a 40 de pompieri să înlocuiască personalul de lângă Atena. 
 
Suplimentarea tehnicii şi a personalului de intervenţie va fi realizată în funcţie de dinamica situaţiilor înregistrate în teren, la solicitarea autorităţilor elene, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.