Primarul Capitalei, Gabriela Firea, transmite, joi, că în Parcul Romniceanu din Sectorul 5 se fac lucrări de reabilitare a mobilierului urban şi a locurilor de joacă, nu pentru amenajarea unui patinoar, adăugând că la direcţia de specialitate din cadrul municipalităţii nu a fost depusă documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei în acest sens, având în vedere că Parcul Romniceanu se află în zonă protejată. Precizările vin după criticile aduse de preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor, Şerban Sturdza, care susţine că anunţul de participare şi documentaţia de atribuirea a contractului privind construirea unor patinoare în parcurile din Sectorul 5, inclusiv în Parcul Romniceanu, arie protejată, este publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) din 20 decembrie, iar valoarea acestuia se ridică la peste 3 milioane de lei. Primarul Capitalei susţine că informaţiile despre construirea patinoarului "fac parte dintr-o campanie de denigrare lansată de un arhitect care a contribuit la distrugerea Bucureştiului în perioada comunismului".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Aşa cum s-a comunicat public în cursul zilei de ieri (miercuri - n.r), potrivit informaţiilor primite de la conducerea Sectorului 5, lucrările care se execută în acest parc sunt lucrări de punere în siguranţă a mobilierului urban şi a locului de joacă, ca urmare a sesizărilor primite de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, şi nu lucrări de realizare a unui patinoar", transmite primarul Capitalei.

Potrivit acestuia, la direcţia de specialitate din cadrul municipalităţii nu a fost depusă nici o documentaţie pentru obţinerea autorizaţiei pentru construirea unui patinoar, având în vedere că Parcul Romniceanu se află în zona protejată.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"În ceea ce priveşte documentaţiile apărute în SEAP, potrivit Primăriei Sectorului 5, încărcarea acestora la data de 5.12.2017 şi publicarea în SEAP în data de 20.12.2017 reprezintă rezultatul unei erori materiale", mai precizează primarul.

Firea consideră că lansarea acestor "informaţii tendenţioase" fac parte dintr-o campanie de denigrare iniţiată de un arhitect care a contribuit la distrugerea Capitalei în perioada comunistă, referindu-se la preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor, Şerban Sturdza, care a scris pe Facebook despre lucrările din Parcul Romniceanu, depunând şi o plângere în acest sens, şi a ironizat-o de mai multe ori pe Firea.

"Difuzarea în mod repetat a unor astfel de informaţii tendenţioase face parte dintr-o campanie de denigrare lansată de un arhitect din generaţia celor care au contribuit la distrugerea Bucureştiului în perioada comunistă, prin demolarea mai multor schituri şi biserici, a Palatului Brâncovenesc, a Mănăstirii Văcăreşti şi a altor clădiri de patrimoniu şi care acum rda lectii de urbanism şi arhitectură întrucât i-au fost afectate anumite interese de grup", acuză primarul Capitalei.

Firea insistă că nu a dezinformat opinia publică prin afirmaţiile făcute miercuri, "aşa cum din rea voinţă sau din alte motive încearcă anumiţi jurnalişti să sugereze", şi spune că îi va acţiona în instanţă pe cei care "şi-au făcut un titlu de glorie din denigrarea sistematică a edilului Capitalei şi, implicit, a Primăriei Municipiului Bucureşti".

Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor, Şerban Sturdza, a criticat din nou joi Primăria Capitalei, ironizând-o pe Gabriela Firea, care a susţinut că nu se construieşte patinoar, ci se fac lucrări de desfiinţare a unor elemente de joacă şi a mobilierului stradal. 

Potrivit acestuia, anunţul de participare şi documentaţia de atribuirea a contractului privind construirea unor patinoare în parcurile din Sectorul 5, inclusiv în Parcul Romniceanu, arie protejată, este publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) din 20 decembrie, iar valoarea acestuia se ridică la peste 3 milioane de lei.

"Nu poţi să te apuci să schimbi mobilier stradal şi locuri de joacă şi să iasă un patinoar. Ar fi ca-n bancul ăla, cu muncitorul de la fabrica rusă de trotinete, care a furat câte o piesă în fiecare zi să-i facă o trotinetă fiului, şi când s-a apucat de asamblat, cum o făcea, tot mitralieră îi ieşea”, afirmă Şerban Sturdza.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.